Pare doar o glumă:Barcelona caută un atacant de top

21 Mar 2017 | scris de Radu Popescu
Pare doar o glumă:Barcelona caută un atacant de top

 

Deşi are cel mai bun atac din lume,faimoasa tripletă Messi-Suarez-Neymar, Barcelona se gîndeşte la transferarea unui atacant de top. Şi acest transfer nu e gîndit ca o soluţie de rezervă pentru cei trei jucători din faţă ci şi ca o rezolvare a noii scheme de joc în care Messi se retrage în linia de mijloc. De altfel e greu de spus ce primează în primul rănd la Messi: golgeter ieşit din comun sau jucător de creaţie-practic nu e fază de gol a echipei catalane care să nu pornească de la argentinian.

Aşa că staff-ul Barcelonei a trecut pe lista scurtă a transferurilor doi super-jucători:Griezman de la Atletico Madrid şi Dybala de la Juventus.

Francezul de la Atletico se află într-o perioadă de graţie a carierei sale şi dacă ne luăm după ultimele sale declaraţii nu ar refuza un transfer la rivalii din Catalonia.

Argentinianul Dybala este,la cei 23 de ani, una din vedetele lui Juventus şi deja dă semne că nu şi-ar dori prelungirea contractului. Presa a mai speculat în privinţa plecării sale de la formaţia italiana.destinaţiile fiind Barcelona sau Real.

Acum, dincolo de speculaţiile din presă, e de văzut ce intenţii are noul antrenor al Barcelonei -Enrique a anunţat că pleacă iar conducerea clubului nu ştie încă cine va asigura conducerea tehnică-iar Dybala şi Griezman vor dori să ştie dacă au postul de titular asigurat în condiţiile în care,chiar dacă Messi va juca mai retras tot va dori să fie activ pe faza ofensivă.

Oricum,stilul de joc al catalanilor permite şi unui Griezmann,de pildă, să fie vîrf de lance. Problemele apar în altă parte:sumele de transfer. Francezul costă cam 80 de milioane de euro iar argentinianul este cotat la 45 de milioane. Banii sunt o problemă pentru că Barcelona deja s-a împrumutat cîteva sute de milioane de euro pentru renovarea stadionului-costuri estimate la 600 de milioane de euro-iar vedetele echipei şi-au renegociat şi prelungit contractele pe sume mult mai mari. Ca să nu mai vorbim de Messi care,se spune,ar urma să primescă 40 de milioane de euro pe sezon.

Totuşi,e de spus, Barcelona e un club în creştere,contractele publicitare sunt tot mai mari iar brandul Barcelona valorează din ce în ce mai mult.

Doar se ştie,Barcelona e mai mult decît un club...

 

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră