"Nu o să vedem niciodată un Messi sau Neymar în Premier League"

07 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu

Multă lume spune că Premier League este cea mai puternică întrecere fotbalistică din lume. Paul Scholes, fostul mare jucător al lui Manchester United, spune că nu. El crede că La Liga, campionatul spaniol,depăseşte cu mult campionatul Angliei.

“ Muţti spun că liga engleză este cea mai puternică dar eu cred că liga spaniola este cu mult mai bună” scrie Scholes într-un articol apărutut in Guardian.” Se spune că liga italiană este de slab nivel dar Juventus ar bate orice echipă din Premier League” mai scrie Scholes.” Sezonul trecut din cele 16 echipe calificate în sferturile cupelor europene 6 veneau din liga spaniolă” mai explică fotbalistul Şi asta că sa nu mai spunem că două echipe spaniole au cucerit UEFA League şi UCL-aici a fost chiar o finală iberică, între Real si Atletico.

“Nu o să vedem niciodata un Messi sau un Neymar în Premier League” mai scrie Scholes care nu-şi aminteste să fi văzut ,în ultimii doi ani, un joc din campionatul englez care să-l entuziasmeze.

Concluzia lui Scholes:în Premier League proprietarii cluburilor se gândesc doar să faca bani pe cand la Barcelona ,de pildă,există un echilibru între forbal şi afaceri.

Mai trebuie precizat că această luare de poziţie a lui Schole apare în contextul în care Premier League a făcut în ultimul mercato transferuri de peste un miliard de euro iar toată presa anglosaxonă sustţne că întrecerea din Anglia este cea mai puternică confruntare sportivă din lume.

Alte stiri din Sport

Ultima oră