„Messi râde, Neymar plânge”: presa din întreaga lume comentează sferturile Campionatului Mondial

10 Dec 2022
 „Messi râde, Neymar plânge”: presa din întreaga lume comentează sferturile Campionatului Mondial Galerie foto (4)

Principalele mass-media sportive ale planetei au comentat despre eliminarea Braziliei și calificarea, la limită, a Argentinei împotriva Olandei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, scrie Le Soir

Suspans: acesta este cuvântul care caracterizează cel mai bine primele două sferturi de finală ale acestei Cupe Mondiale care s-au încheiat cu lovituri de departajare. Cu final diferit pentru cei doi giganți sud-americani, cu pe de o parte lacrimile lui Neymar și ale întregii Brazilii și pe de altă parte bucuria lui Messi și a argentininilor.

Un contrast care a încântat primele pagini ale presa internaționale în această dimineață de sâmbătă. „ Messi râde, Neymar plânge”, titrează ziarul spaniol As, înainte de a adăuga că brazilianul „pleacă deprimat, descurajat, scufundat de la Cupa Mondială, fără să fi reușit încă să câștige un mare titlu pentru echipa de cinci ori campioană mondială ”.

Dacă L'Équipe își dedică o mare parte a primei pagini întâlnirii dintre Franța și Anglia, un loc mic a fost rezervat primelor două sferturi de finală: „Neymar plânge, Messi respiră”, compară și ziarul francez. „Într-un spectaculos sfert de finală împotriva Olandei, vineri, Lionel Messi i-a oferit o pasă incredibilă lui Nahuel Molina pentru deschiderea scorului. Acțiunea este plină de mici detalii care fac din argentinian un jucător de excepție”, adaugă ziarul sportiv, ditirambic pe Pulga, menționând că „Neymar a făcut totul pentru a fi erou, marcând un gol sublim în prelungiri, egalând recordul lui Pelé. Dar în cele din urmă este un alt eșec pentru numărul 10 în căutarea sa supremă cu Seleção”.

Dumnezeule”, titrează la rândul său ziarul spaniol Sport, cu o fotografie a lui Messi în ilustrație. „Messi a fost liderul Albicelestei și se apropie puțin de visul său”, adaugă cotidianul care a dedicat și un mic spațiu din prima pagină „KO Brazilia! ”.

Dansul brazilienilor a fost ironizat

Multe mass-media europene au abordat, de asemenea, Brazilia, revenind la dansurile din optimile de finală împotriva Coreei de Sud. Uite cine dansează acum”, a titrat Marca cu o fotografie cu Modric și croații sărbătorind noul lor succes la penalty-uri. Croația nemuritoare duce Brazilia în avion”, adaugă ziarul spaniol.

Doar Messi dansează ”, scrie pe același ton Gazzetta dello Sport, indicând pe prima pagina că „Brazilia plânge”. Pentru ziarul italian, Messi și Martinez (Emiliano și Lautaro) au calificat Argentina în semifinale.

Tot pe tema dansului, Mundo Deportivo a mers cu micul său „dans Messi” pe prima pagină, cu o ilustrație dublă care îl înfățișează pe argentinian sărbătorind victoria pe de o parte și pe Neymar în lacrimi pe de altă parte. Leo, cu un gol și o pasă decisivă, va înfrunta o Croație care a știut să răstoarne Seleção”, adaugă cotidianul catalan care are ochi doar pentru Pulga: „Leo este hotărât să-și conducă echipa în vârf. Își dorește cupa, steaua, confetti, vrea să petreacă cu copiii săi, care sunt destul de mari să înțeleagă și să sufere, să se distreze și să petreacă. Lionel este tatăl acestei echipe care îl respectă și dă suflet, nu numai pentru Argentina, dar și pentru Messi.

Presa argentiniană în al nouălea cer

Presa argentiniană a fost la fel de încântată de strălucitul număr 10, considerându-l, cu Emiliano Martinez, drept „semi-zei”, pentru ziarul Cronica. Un Messi maradonian, excelent pe teren și picant în declarațiile sale de după meci ”, rezumă cotidianul înainte de a lăuda rezistența Albicelestei, în timp ce îi trimite o ironie mică vecinului brazilian: „O echipă care este ușurată după ce a suferit agonizând 2-2 și victoria meritată în prelungiri. Marți va trebui să învingem Brazilia. Îmi pare rău, Croația "

Ziarul El Grafico punctează mai ales că Messi se alătură lui Batitusta în clasamentul marcatorilor argentinieni în faza finală a Cupei Mondiale cu zece goluri. Idolul ”, titrează astfel ziarul, care estimează că dacă Argentina s-a calificat în semifinale, o datorează în mare măsură lui Pulga.

Ziarul major La Nacion vorbește despre „o noapte pentru istorie ”, adăugând că „ Messi, cel mai bun din toate timpurile, pune lumea la picioarele sale ” .

La rândul ei, presa olandeză a văzut imaginile semifinalei pierdute în 2014, tot împotriva Argentinei la penalty-uri: „Ei din nou...”, a titrat pur și simplu ziarul AD, în timp ce Eindhovens Dagblad a punctat spiritul de luptă al olandezilor care au crezut în victorie până la sfârșit.

Presa braziliană este deprimată

Contrastul este mare cu presa vecinului brazilian: "Coșmarul sferturilor de finală", titrează Folha de São Paulo, "generația vrăjită a lui Neymar revine cu mâna goală. A șasea stea nu este la îndemână ".

O lovitură pentru suflet. Este același film care rulează din 2006 și se repetă din nou”, subliniază Zero Hora, „visul celei de-a șasea stele se transformă în praf în Orientul Mijlociu”. Ziarul ridică, de asemenea, întrebarea „cum am permis noi acest contraatac?” și „de ce este al doilea cel mai tânăr jucător care a executat primul penalty”. Cotidianul încheie subliniind că acum, „Brazilia are suficient timp pentru a găsi răspunsuri la aceste întrebări”.

La rândul său, Correio Braziliense subliniază că „blestemul împotriva europenilor continuă și că visul celei de-a șasea stele s-a încheiat pe stâlp”, în referire la ultimul șut pe poartă a lui Marquinhos, sinonim cu eliminarea.

Alte stiri din Sport

Ultima oră