Mulţi bani pentru aproape nimic. 1,4 miliarde de euro a cheltuit Premier League pentru transferuri

01 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Mulţi bani pentru aproape nimic. 1,4 miliarde de euro a cheltuit Premier League pentru transferuri

Azi noapte s-a încheiat perioada de mercato din aceasta vară şi e de remarcat că s-au bătut noi recorduri-semn că in fotbal se învart din ce in ce mai mulţi bani.

Într-un clasament al sumelor investite primul loc este ocupat de Premier League cu 1,4 miliarde de euro-ameţitoare sumă,totuşi.

City bate recordul cu 212 milioane de euro cheltuite pentru cumpărarea de jucători urmată de United cu 185 de milioane de euro. Dar,pe de altă parte, Manchester United ocupă primul loc într-un clasament al sumei folosie pentru cumpărarea unui jucător:105 milioane pentru Pogba.

Infuzia masivă de bani în transferuri arată dorinţa Premier League de a conta în competiţiile continentale-aici domină Spania iar Anglia nici nu contează-dar şi sumele tot mai mari care vin din piaţa TV.

Locul doi este ocupat de campionatul italian cu aprope 700 de milioane de euro. Aici recordul a fost stabilit de Juventus cu peste 162 de milioane de euro -numai Higuain a costat 90 de milioane.

Pe trei se afla Bundesliga cu 543 de miliooane,record pentru fotbalul german, şi unde cluburile bogate, Bayern si Borusia Dortmund ,au făcut legea.

Spania vine doar pe patru, o surpriză, daca ne gândim ca ,valoric vorbind, La Liga domina fotbalul ultimilor ani.

S-au cheltuit aproape 460 de milioane de euro iar cel mai scump transfer a fost Gomez luat de Barcelona cu 35 de milioane de euro -comparaţi cu Pogba şi Higuain.

Si,totusi, în La Liga joaca cei mai buni fotbalişti din lume :Ronaldo si Messi.

Şi, pe locul cinci, întalnim campionatul francez, care a investit în transferuri cam 191 de milioane de euro-aici PSG domină topul cu 76 de milioane.

Te intrebi doar atât:cum reuşeste fotbalul să producă atât de mulţi bani?

Alte stiri din Sport

Ultima oră