JO 2022: Echipa de curling a Australiei a fost autorizată să participe la competiție în ciuda testului pozitiv

06 Feb 2022 | scris de M.N.
JO 2022: Echipa de curling a Australiei a fost autorizată să participe la competiție în ciuda testului pozitiv

Echipa australiană de curling care fusese inițial exclusă din cauza unui caz de COVID-19 va putea în sfârșit să continue turneul de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

 

Comitetul Olimpic Australian a anunțat duminică mai devreme că perechea a fost retrasă din competiție după ce Tahli Gill a fost testată pozitiv cu coronavirus.

AOC a spus că Gill a fost mutată într-o unitate de izolare și că se fac pregătiri pentru ca ea și colegul de echipă Dean Hewitt să călătorească acasă cât mai curând posibil.

Cu toate acestea, australienii au anunțat ulterior că sistemul chinez de sănătate publică a spus că perechea poate continua în condiții de caz contact strâns și aceștia s-au întors pe gheață pentru meciul lor de după-amiază împotriva Elveției.

Perechea a aflat a fost readmisă în competiție tocmai când se pregăteau să plece spre aeroport. „Am avut câteva apeluri telefonice care suneau  poate ar putea exista o șansă. Am spus: „Ah, nu ne face asta, te rog”. Apoi am primit apelul oficial și ne-am spus: „Vorbiți serios?” Am avut 15 minute să ne urcăm în taxi.

Gill nu prezenta simptome, iar echipa australiană a spus că era la sfârșitul ciclului de infecție, ceea ce însemna că ea era liberă să se îmbarce într-un zbor duminică și că va fi lasată să intre în Australia.

„A fost cu adevărat devastator, având în vedere că nu am fost infecțioasă, dar, după revizuire, sunt atât de incredibil de recunoscătoare echipei medicale pentru că m-a scos pe gheață și sunt capabilă să concurez și să închei campania noastră într-o notă cu adevărat pozitivă.” a adăugat Gill. 

Ne-am pus inimile și sufletele în acel joc, pentru a putea reveni cu victoria a fost cu adevărat minunat.”

Australienii au învins apoi Elveția într-un joc strâns disputat.

 

Sursa: Eurosport

Alte stiri din Sport

Ultima oră