Încă un nume greu din sportul românesc intră în viaţa politică

11 Apr 2016 | scris de Sorin Anghel
Încă un nume greu din sportul românesc intră în viaţa politică

Oamenii cu rezultate notabile în sport au avut întotdeauna carismă, iar mulţi dintre ei sunt atraşi după finalul carierei să facă pasul către politică. Eva Tofalvi, în vârstă de 37 de ani, cea mai mare biatlonistă a României, se gândeşte tot mai serios la retragere. Sezonului 2015-2016 nu a fost unul tocmai grozav pentru sportiva din Băile Harghita. Problemele de sănătate au împiedicat-o să atingă o formă sportivă care să îi permită egalarea performanţelor de acum câţiva ani.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Miercurea Ciuc a avut loc un “referendum” în cadrul UDMR. Locuitorii din oraş au avut la dispoziţie mai multe secţii de votare unde au mers pentru a alege, dintr-o lista cu 20 de persoane, consilierii ce vor candida la 5 iunie pentru a-i reprezenta în Consiliul Local. În urma acestui sondaj, Eva Tofalvi a ieşit pe locul 4. Asta înseamnă că are şanse mari să fie înscrisă pe liste pe un loc eligibil.

“Mă gândesc tot mai mult la momentul retragerii. Sunt la vârsta la care sănătatea mea este foarte importantă. Parcă nu mai am energia de acum câţiva ani. Îmi doresc să fac ceva pentru cei din Băile Harghita. Aici locuiesc şi cunosc foarte bine locul. Trebuie să ne dezvoltăm în continuare pentru că avem un potenţial turistic uriaş. Iubesc sportul şi vreau să îi ajut pe cei tineri”, a declarat Eva Tofalvi.

Alte stiri din Sport

Ultima oră