Doliu în fotbalul românesc. A murit Dan Lăzărescu

11 Mai 2020 | scris de I.D.
Doliu în fotbalul românesc. A murit Dan Lăzărescu

Fostul arbitru asistent ar fi suferit un stop cardio-respirator și ar fi fost găsit fără suflare în baia locuinței sale, potrivit Mondo News, prelut de Digi Sport.

Dan Lăzărescu a avut parte de o carieră importantă în arbitraj, însă ea s-a oprit brusc, în 2004, relatează Digi Sport.

Motivele retragerii au fost cauzate de problemele grave de sănătate. 

Acesta a suferit trei intervenții la coloană de-a lungul timpului și a fost diagnosticat cu lombosciatică, mai notează sursa citată.

După retragerea din arbitraj, Dan Lăzărescu a fost vicepreședinte al CCA și analist TV.

Fostul arbitru a vorbit anul trecut despre problemele de sănătate pe care le-a avut atât în timpul carierei, cât și după retragere.

Lăzărescu povestea la acel moment că a rămas cu o semipareză din cauza herniei de disc.

"În timpul carierei am avut două operații la coloană. Anul trecut am făcut-o pe a treia. A fost foarte grav. S-a declanșat rapid. Doctorul mi-a spus că nu a văzut o asemenea hernie de disc. Anul trecut am ridicat ceva greu și s-a declanșat o pareză pe piciorul drept.

Am rămas cu o semipareză. M-am mișcat foarte repede, în trei zile m-am operat. Recuperarea a fost foarte grea, 6 luni am mers cu două cârje și încă 3 luni cu o cârjă.A fost foarte grav. Dacă mai întârziam o zi cu operația, riscam să rămân paralizat de la brâu în jos", spunea Dan Lăzărescu, pentru GSP.ro.

UPDATE

Federația Română de Fotbal a postat pe site-ul său următorul mesaj, referitor la decesul lui Dan Lăzărescu:

Federația Română de Fotbal regretă dispariția lui Dan Lăzărescu, fost arbitru asistent cu ecuson FIFA și fost vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.
Dan Lăzărescu a decedat astăzi, 11 mai, la vârsta de 49 de ani. Fostul mare arbitru român a fost găsit fără suflare în locuința sa. În cariera lui, Dan Lăzărescu a bifat 92 de partide în Liga 1 și 96 în Liga 2. S-a retras din arbitraj în 2004, la 35 de ani, din cauza unor probleme de sănătate.

Federația Română de Fotbal transmite condoleanțe familiei îndurerate!”

Alte stiri din Sport

Ultima oră