Cele mai bune 15 biciclete de mountain-bike cu care poti sa te dai in 2015

02 Mai 2015
Cele mai bune 15 biciclete de mountain-bike cu care poti sa te dai in 2015
E nebunie curata. Romanii se dau in vant dupa biciclete mai mult ca niciodata. Iar cei care pedaleaza au aceleasi tendinte precum cei care sofeasa. Desi ruleaza mai mult prin orase, ei prefera sa-si cumpere biciclete de mountain-bike. Un top al celor mai bune 15 biciclete pentru trasee montane merita parcurs de catre oricine, mai ales ca ierarhia cuprinde doar modele lansate pe piata in acest an.

Giant Stance 0

Pretul unei biciclete cu cadru de carbon este cam de 6.000 de dolari, dar modelul lansat anul acesta pe piata de catre cei de la Giant este la jumatate de pret, beneficiaza de o suspensie excelenta. Pentru a mentine pretul de achizitie la un nivel decent, producatorul a facut sacrificii la capitolul performanta. Giant Stance 0 se adreseaza tuturor celor care vor sa pedaleze, indiferent de nivelul lor de experienta, lucru foarte rar la o bicicleta de acest nivel.

Santa Cruz Highball 27,5 CC

Unii spun ca bicicletele pentru drumuri grele se pregatesc sa moara, dar acest model al celor de la Santa Cruz vine sa ii contrazica. Geometria lui Highball este mult mai relaxata decat a celorlalti concurenti de pe piata. Santa Cruz vine cu mai multe variante, dar cea cu roti de 27,5 este cea mai buna, chiar daca pare mai costisitoare la prima vedere. Cadrul este un pic mai greu pentru ca producatorul a fost nevoit sa foloseasca fibra de carbon astfel incat pretul sa scada cu circa 1.500 de dolari. Bicicleta este astfel mai grea, dar si mai distractiva.

Giant Anthem Advanced SX 27.5

Chiar daca vrei o bicicleta usoara, eficienta pe traseele accidentate, nu inseamna ca trebuie sa neglijezi distractia. Giant foloseste suspensii de la Maestro pentru acest model, reusind sa vina pe piata cu o bicicleta versatila, excelenta pentru mountain-bike, de care iti va fi greu sa te desparti pe parcursul unei zile petrecute departe de aglomeratia urbana.

Transition Patrol 2

Este una dintre cele mai spectaculoase biciclete de pe piata, fiind recomandata celor care practica trasee scurte. Are un design agresiv, pare ca se adreseaza baietilor rai de pe munte si beneficiaza de o furca cu suspensesie de 155 mm.

Trek Stache 9

Trek si-a restructurat complet linia de biciclete pentru teren accidentat si lucreaza acum intr-un stil mult mai agresiv, folosind anvelope si jante de 29. Presiunea in momentul in care pedalati este foarte scazuta. Se prezinta distractica, ruleaza surprinzator de repede si pluteste peste pietre si busteni in ciuda pneurilor massive. Cea mai tare treaba pe care a facut-o Trek este ca la aceeasi bicicleta sa pot monta fara probleme atat roti de 27, cat si roti de 29.

BMC TF01

Sunt oameni care afirma ca o bicicleta cu roti de 29 si suspensie de 140 mm este o monstruozitate prea lenta. Ca sa inchida gura lumii. BMC a scos pe piata pe TF01, o bicicleta cu suspensie de 150 mm capabila atat pentru distractie pe teren accidentat, cat si pentru o zi in care pur si simplu iti doreste sa pedalezi pe trasee lungi, ba chiar sa participi la o vreo cursa pentru amatori. BMC TF01 urca foarte usor, pedala avand nevoie doar de un impuls al piciorului pentru a te impinge la deal. Cu o astfel de bicicleta ai impresia ca pedalezi cu o racheta chiar si pe cele mai abrupte poteci de munte.

Ibis Mojo HD3 XO1

Joasa, mare, usoara, cu o geometrie pe care doar “magicienii” lui Mojo sunt in stare sa lucreze. Pentru aceasta versiune, Ibis foloseste roti de 27,5 si o suspendie DW-Link, care se combina perfect pentru a crea o bicicleta de viteza cum nu mai face nici un alt producator. Urca, coboare sis are peste obstecaole cu mult echilibru. Exista chiar si un loc pentru sticla cu apa de care aveti nevoie in zilele fierbinti. Optiunea X01 ofera piese cu adevarat exceptionale si performante, dar pretul este cam piperat, sarind de 6.000 de dolari.

Niner Jet RDO 4-Star XO1/RS1

Aceasta bicicleta este mai mult o opera de arta deoarece este considerate o adevarata masina pe doua roti, care inghite kilometru dupa kilometru cu o lejeritate debordanta. Este echipata cu o uimitoare furca RockShox RS-1, avand suspensie CVA Niner si un cadru din carbon suficient de usor incat sa “arda” orice traseu, indiferent ca vorbim despre o cursa pe teren drept sau una cu multe suisuri si coborasuri. Franele sunt Shimano XT M786, iar trenul de rulare are 11 viteze. Foaia este atat de performanta incat face imediat diferenta dintre o urcare abrupt si o coborare lunga. Este o bicicleta foarte frumoasa pentru plimbari senzationale.

Juliana Roubion XX1
Este versiunea mai frumoasa si mai mica de la Santa Cruz Bronson. Desi este echipata cu multe accesorii feminine, avand cadru de carbon, sa de la Primeiro si o culoare chic, este la fel de agresiva precum bicicletele destinate barbatilor. Furca este Pike RCT3, iar suspensie are o cursa de 150 mm. Juliana Roubion XX1 este o bicicleta de incredere, cu care poti aborda in viteza orice coborare. Dispune de un tren de rulare cu 11 viteze si foloseste frane Shimano XTR. Orice femeie foloseste o astfel de bicicleta o sa se simta mai curajoasa si n-o sa se mai desparta niciodata de Juliana.

Scott Spark 900 SL
Este disponibila atat cu roti de 27,5 si suspensie de 120 mm, cat si cu roti de 29 si suspensie de 100 mm. Aceasta bicicleta a dovedit ca este o adevarata campioana pentru zilele in care doriti sa pedalati mult, indiferent ca vorbim de teren accidentat sau de drum neted ca in palma. Dispune de unul dintre cele mai usoare cadre de pe piata, beneficiaza de suspensie full datorita tehnologiei Twin-Loc Scott, care va permite sa schimbati geometria bicicletei prin simpla apasare a unui buton. Scott Spark 900 SL are o furca Fox 32 Floar Factory CTD, fiind considerate una dintre cele mai versatile, distractive si capabile biciclete care vor fi comercializate in 2015.

Yeti ASR C Race
Aceasta bicicleta este ideala pentru un traseu montan de viteza, ajutandu-l pe cel care o foloseste sa urce rapid orice panta, dar care sa ii permita sa pedaleze cu caldura pe orice coborare. In cele mai multe situatii, suspensia este de 100 mm, astfel incat puteti aborda ascensiunile dure si coborarile abrupt. Acest model de bicicleta vine in doua variante. Cadrele XS si S sunt pentru jante de 27,5, in vreme ce pentru masurile M, L si XL sunt recomandate rotile de 29. Indiferent de versiune, bicicleta iti da impresia ca explodezi atunci cand pedalezi.

Liv Intrigue 1
Multi dintre cei care au testat aceasta bicicleta s-au aratat impresionanti de suspensia de 140 mm. Are cadru de aluminiu, este foarte rapida si extreme de eficienta atunci cand se afla in ascensiune. Suspensia se simte frumos si suplu peste denivelarile mici, lucru care face orice calatorie mai placuta. Indiferent de zone in care se afla, Liv Intrigue 1 este confortabila. Geometria este tipica bicicletelor pentru femei, dar poate parcurge orice traseu de enduro.

Specialized Camber Expert Carbon Evo 29
Toata lumea vrea o bicicleta usoara, care sa se miste rapid la fiecare pedalare si care sa nu intimpe problem pe traseele abrupte. In acest sens, Specialized vine pe piata cu un model ideal pentru calatorie, avand suspensie de 120 mm si roti de 29. Alta piesa interesanta este furca RockShoc Pike RX, trenul de rulare dispune de 11 viteze, franele sunt Shimano XT. Cadrul este din carbon, dar pentru cei care nu au un buget suficient de mare Specialized Camber Expert Carbon Evo 29 vine si cu cadru de aluminiu, astfel incat pretul sa nu sara de 3.200 de dolari.

Pivot Mach 429SL Carbon
Aceasta bicicleta este mai usoara decat versiunea anterioara, pe care multi au descris-o ca fiind mult prea mare. Trenul de rulare este Shimano, iar schimbarea de viteze se face in mod electronic. Suspensiile sunt Fox Shock pe partea din spate, in vreme ce roata din fata este data pe mana unui DW-Link.

Evil The Following
Asta este bicicleta cu factorul X. Rotile sunt de 29, in vreme ce suspensia are 120 mm, reusind sa-i faca pe cei care au folosit Evit The Following sa spuna ca au trait clipe unice. Desi are o geometrie moale, este mult mai capabila pentru teren accidentat decat pare la prima vedere.


Alte stiri din Sport

Ultima oră