A mai murit o glorie a fotbalului românesc

25 Mar 2018
A mai murit o glorie a fotbalului românesc

Unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului românesc, Nicolae Tilihoi (Nae Tilihoi), s-a stins din viaţă la vârsta de 61 de ani, anunţă mediafax.ro.

Tilihoi a fost unul dintre cei mai importanţi oameni din echipa Craiovei (Craiova Maxima) care a scris istorie la mijlocul anilor 1980. A jucat în Bănie între 1976 şi 1987 şi a făcut pereche în centrul defensivei cu un alt fotbalist regretat de toată lumea, Costică Ştefănescu.

Cu 294 de meciuri jucate pe prima scenă a fotbalului românesc, Tilihoi a câştigat de două ori titlul de campion al României şi şi-a mai trecut în palmares patru Cupe ale României, toate cu Universitatea Craiova.

Dar finalul vieţii fostului fundaş a fost unul cât se poate de trist. Diagnosticat cu o boală incurabilă, Tilihoi a dus o luptă surdă, care s-a întins pe durata a trei ani.

În 2015, fostul fundaş a fost ajutat de LPF: „Fac un tratament pentru o boală, spre cancer ca să zic aşa. Eu am avut nevoie de un medicament american. Balaci s-a dus la Gino Iorgulescu şi m-a ajutat LPF cu preţul acestui medicament. E în jur de 15.000 de lei. E un gest onest şi mi se pare un lucru deosebit ca în 3 zile să rezolve tot. Mai ales pentru România. Mă repet, îi mulţumesc şi le doresc tuturor tot binele din lume”, spunea Tilihoi în urmă cu trei ani.

Mai mult, în 2008, Nicolae Tilihoi a trecut printr-un moment care l-a marcat până la finalul zilelor. La 29 de ani, fiica sa, Alina, a fost răpusă, de asemenea, de o boală incurabilă: „Când îţi moare propriul copil, pe care l-ai văzut crescând sub ochii tăi, nu mai ai cuvinte. Pentru mine timpul s-a oprit în loc”, mai spunea fostul fotbalist, în 2015.

Nicolae Tilihoi s-a născut la Braila pe 9 decembrie 1956. "Mulți oameni mă felicită pe 9 august, așa cum este trecută ziua mea de naștere, dar este o eroare. Sunt născut pe 9 decembrie. Oricum, le mulțumesc tuturor celor care mă sună și mă felicită, fie august sau decembrie”, spunea Tilihoi, potrivit fcuniversitatea.ro.

În 2011, Tilihoi a publicat cartea "Cronicar in vremuri tulburi", care conține editorialele scrise de fostul fostul fundaș în Gazeta de Sud, între 2005 și 2011, scrie gsp.ro.

Alte stiri din Sport

Ultima oră