Ungaria va trimite României ajutoare în epidemia COVID-19: hidroxiclorochină, echipamente, dezinfectanți

10 Apr 2020 | scris de A.A.
Ungaria va trimite României ajutoare în epidemia COVID-19: hidroxiclorochină, echipamente, dezinfectanți

Ungaria a ridicat, la solicitarea UDMR, interdicţia de export a unui medicament foarte folosit în tratarea COVID-19 - hidroxiclorochină - şi, de asemenea, va trimite în Transilvania ajutoare constând în măşti, echipamente de protecţie, dezinfectanţi, a anunţat vineri preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"La solicitarea UDMR, guvernul ungar a ridicat interdicţia de export pentru hidroxiclorochină, un medicament care, deşi nu este considerat un antidot pentru coronavirus, este folosit cu succes în foarte multe cazuri pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu COVID-19. Din acest medicament avem lipsă în România, nu se produce la noi în ţară, în schimb se fabrică în Ungaria, şi a fost necesar acordul guvernului ungar pentru reluarea exportului", a precizat liderul UDMR într-un mesaj video postat pe pagina oficială de Facebook.

El a precizat că, de vineri, spitalele din România vor avea acces la cantităţi suficiente din acest medicament important folosit pentru tratarea COVID-19.

"Doresc să le mulţumesc pe această cale guvernului maghiar şi implicit ministrului de Externe, Péter Szijjártó, pentru contribuţia sa. Doresc să mulţumesc totodată şi pentru ajutorul de urgenţă care va sosi în aceste zile din Ungaria. Am cerut măşti, mănuşi, echipamente de protecţie, dezinfectanţi. Acestea vor ajunge la judeţele din Transilvania la cei care luptă acum în linia întâi împotriva epidemiei, personalul medical din spitale, medicii de familie. Aici aş dori să-mi exprim recunoştinţa şi respectul pentru efortul loc şi a celor care au grijă ca viaţa noastră să-şi urmeze cursul firesc, nu doar în spitale şi farmacii, dar şi prin deschiderea magazinelor, asigurarea transportului public şi a serviciilor de utilităţi. Efortul depus de aceşti oameni este deseori peste puterile lor. Între timp, noi ne vedem de sarcinile noastre", a afirmat Kelemen Hunor.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră