Un simplu aparat care măsoară nivelul oxigenului din sânge îți poate salva viața. Sfatul medicului Ion Alexie

20 Iul 2020 | scris de A.V.
Un simplu aparat care măsoară nivelul oxigenului din sânge îți poate salva viața. Sfatul medicului Ion Alexie Galerie foto (2)

Ion Alexie este medic specialist în boli infecțioase în Las Vegas. El recomandă folosirea unui aparat care măsoară oxigenul din sânge ca metodă de a depista la timp o posibilă infectare, relatează smartradio.ro.

Oximetrul este un aparat accesibil și ușor de procurat, prin care îți poți măsura nivelul de oxigen din sânge în orice moment, oriunde te-ai afla.

Potrivit dr. Alexie, nivelul normal este de 95%.

El dă exemplul unui pacient care avea temperatură crescută de câteva zile, dar niciun alt simptom specific Covid-19. Când i-a fost măsurat nivelul oxigenului din sânge, rezultatul a fost de 81-83%, adică mult sub limita normală. În urma acestui simplu test, Ion Alexie i-a transmis pacientului să se prezinte de urgență la spital.

Deși starea acestuia era bună și nu avea niciun risc-factor în afară de o ușoară tendință spre obezitate, a fost nevoie de internare, întrucât nivelul de oxigen era foarte scăzut (80% la câteva ore de la momentul internării). Pacientul este pe punctul de a fi conectat la un ventilator mecanic.

De altfel, medicii au descoperit în urma tomografiei că pacientul avea o pneumonie destul de avansată, pricinuită de coronavirus, deși nu tușea, nu avea probleme de respirație și nu simțea că se sufocă.

Testarea nivelului de oxigen ar putea fi primul semn al bolii Covid-19 și o simplă măsurare îți poate indica asta.

Urmărește clipul prezentat de Ion Alexie, în care îți explică pe larg utilitatea oximetrului și îți dă câteva sfaturi de urmat, în pagina smartradio.ro

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră