Un copil din 10 rămâne cu simptome după vindecarea de Covid

17 Sep 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Un copil din 10 rămâne cu simptome după vindecarea de Covid

Formele severe de Covid sunt comune printre adulții care s-au îmbolnăvit, dar există o lipsă de date în ceea ce privește impactul asupra tinerilor, care sunt de departe mai puțin expuși la complicații severe.

Cu toate acestea, aproximativ 1 din 10 copii a rămas cu simptome după ce s-au vindecat de Covid, potrivit Ministerului israelian al Sănătății, relatează Reuters.

Ministerul Sănătății din Israel a facut un sondaj de opinie în iunie care a vizat 13.834 de părinți ai copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani care s-au recuperat de Covid-16.

Întrebarea a fost: dacă copiii lor au avut simptome care au persistat și după ce s-au vindecat de Covid-19, inclusiv probleme de respirație, letargie și pierderea gustului și a mirosului.

Ministerul a spus că 11,2% dintre copii au avut simptome și după recuperare. Cifra a scăzut la 1,8 – 4,6 la șase luni după o boală acută, în timp ce copiii mai mari au avut de suferit mai mult.

Ministerul nu a menționat vaccinurile sau impactul lor. Sondajul a fost făcut în timp ce copiii de 12-15 ani deveneau eligibili pentru a fi vaccinați.

Un studiu britanic recent a dezvăluit că 1 din 7 copii ar putea avea simptome legate de Covid-19 la câteva luni după ce au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră