Smartphone: Urmele degetelor vă trădează stilul de viaţă!

09 Ian 2019 | scris de A.V.
Smartphone: Urmele degetelor vă trădează stilul de viaţă!

Incredibil, dar urmele degetelor pe telefonul mobil pot furniza multe informaţii despre modul de viaţă al utilizatorului acestuia.

Specialiştii americani de la Universitatea California au efectuat prelevări de pe mai multe telefoane mobile şi de pe mâna dominantă a utilizatorului acestora.

Aşa cum explică Le Figaro, preluat de site-ul passionsante.be, aceste eşantioane au fost analizate, iar compoziţia lor a fost comparată cu o bază de date privitoare la structura chimică a mii de substanţe.

Rezultatul este uimitor! Moleculele descoperite pe telefoanele mobile le-au permis cercetătorilor să determine dacă utilizatorul era femeie sau bărbat, dacă prefera bera sau vinul, dacă tocmai a mâncat, dacă foloseşte sau nu un anumit tip de medicament, dacă a folosit cremă solară, dacă se protejează cu spray anti-ţânţari... şi lista este lungă. 

Cercetătorii au mai stabilit că, dacă unele molecule dispar relativ repede, altele sunt persistente pe smartphone timp de mai multe luni, chiar dacă ecranul telefonului este şters.

Cercetătorii vor să procedeze în mod asemănător şi în privinţa portofelului sau a cheilor, considerate veritabile bănci de date referitoare la proprietarii acestor lucruri.

Cercetătorii explică, potrivit Le Figaro, că aceste date ar putea fi utilizate într-o bună în anchete criminalistice, dar că. deoacamdată, suntem foarte departe de fiabilitatea ADN-ului şi a amprentei digitale. 

CREDIT FOTO: Image by Steve Buissinne from Pixabay 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră