Situație alarmantă în Marea Britanie: copii internați cu afecțiuni grave ce ar putea avea legătură cu noul coronavirus

27 Apr 2020 | scris de A.A.
Situație alarmantă în Marea Britanie: copii internați cu afecțiuni grave ce ar putea avea legătură cu noul coronavirus

Copiii din Marea Britanie au început să manifeste forme noi ale unei boli cu risc foarte mare de a deveni fatale. Simptomele observate sunt durerea de stomac și probleme cardiace care în aparență sunt legate de noul coronavirus, relatează The Guardian.

Copiii par a se confrunta cu o formă neobișnuită a unui sindrom de șoc toxic. Gravitatea acestor simptome a dus la necesitatea internării lor chiar și la terapie intensivă, minum un caz a avut nevoie de conectarea la un aparat special ce permite înlocuirea în totalitate a funcției plămânilor (ECMO), acesta fiind folosit doar în cazurile extrem de grave atunci când pacienții nu mai reușesc că respire.

Numărul total al acestor forme severe nu se cunoaște încă și se presupune că nu este foarte mare, dar reprezentanții Serviciului Național al Sănătății(NHS) au alertat toți medicii să fie foarte atenți atunci când se confruntă cu astfel de cazuri și să recomande internarea de urgență a micuților pacienți.

Președintele NHS a publicat un articol în jurnalul medical prin care anunța această nouă problema care, se pare a început acum trei săptămâni. S-a observat o creștere a numărului cazurilor întâlnite la copii de vârste diferite ce se prezintă la medic cu simptome extrem de grave și au nevoie să fie transferați la terapie intensivă. Aceste cazuri au fost semnalate în spitalele din Londra, dar și în alte zone.

Cazurile prezință simpotome asociate unui șoc toxic extrem de sever și simptome asociate bolii Kawasaki, parametrii din sânge fiind asociați unei infectări cu noul coronavirus.

”Ne confruntăm cu o nouă problemă extrem de îngrijorătoare: fie sindromul inflamator asociat virusului Sars-CoV-2 se manifestă la copiii din Marea Britanie, sau ne confruntăm cu un nou virus, neidentificat incă, o infecție cu un anumit agent patogen. Simptomele cele mai răspândite au fost dureri abdominale severe, simptome ale unei disfuncții gastro-intestinale și probleme cardiace. Toate acestea s-au raportat la copiii testați pozitiv cu noul coronavirus, dar și la cei testați negativ prin intermediul tehnicii PCR.”. Această scrisoare a fost trimisă tuturor medicilor pediatrii din țară și au fost sfătuiți să trateze cu seriozitate maximă aceste cazuri.

Un cadru medical a declarat celor de la The Guardian că se confruntă cu o creștere a numărului de copii care se prezintă la spital cu probleme medicale asociate COVID, mulți dintre aceștia necesitând internarea la terapie intensivă.

Profesorul Russel Viner, președintele Royal College a încercat să liniștească părinții reamintind că cei mici chiar dacă vor contracta virusul, nu vor manifesta forme severe. Numărul celor care se confruntă cu diverse complicații în urma infectării este relativ mic, ei fiind mai degrabă purtători inocenți ai virusului COVID.

”Aceste noi cazuri ne-au ridicat o serie de probleme, am raportat această situație pentru a permite specialiștilor să cerceteze rezultatele obținute pentru a înțelege anumite particularități. Amintim că acest virus nu are manifestări severe în cazul în care este contractat de copii, dar dacă părinții consideră că au nevoie de un sfat medical, sunt îndemnați să se adreseze medicilor pediatrii”, a adăugat Viner.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră