Secție de radioterapie pentru afecțiuni oncologice, la Spitalul de Urgență Deva

30 Iun 2019 | scris de A.V.
Secție de radioterapie pentru afecțiuni oncologice, la Spitalul de Urgență Deva Galerie foto (2)

O secţie de radioterapie pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice va fi construită în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, clădirea urmând să fie ridicată pe locul unor spaţii vechi - ateliere, fosta spălătorie, magazie metalică, care vor fi demolate pentru a face loc noii investiţii, au decis consilierii judeţeni din Hunedoara, potrivit AGERPRES.

"Radioterapia este o metodă terapeutică importantă pentru afecţiunile oncologice. Investiţia este importantă pentru că pacienţii cu afecţiuni oncologice, la care este nevoie de această metodă terapeutică, trebuie să se deplaseze la alte spitale sau clinici universitare unde ajung să fie trataţi şi noaptea. În acest an am identificat locaţia, se va executa proiectul şi fundaţia, urmând ca investiţia mare, echipamentul de radioterapie, să ajungă prin Ministerul Sănătăţii", a declarat dr. Ioan Demeter, din cadrul SJU Deva.

Noul imobil va fi construit pe două nivele: demisol şi parter. În clădire vor fi amenajate saloane, cabinet de consultaţii, sală de radioterapie, simulator, camere tehnice şi grupuri sanitare. De asemenea, sunt prevăzute două lifturi, unul fiind dimensionat pentru transportul pacienţilor.

"Aceste investiţii atestă grija pentru ceea ce înseamnă sănătatea populaţiei. CJ Hunedoara se implică, şi demonstrăm acest lucru, în susţinerea financiară a investiţiilor care sunt necesare pentru ca serviciile medicale să fie îmbunătăţite continuu", a spus, la rândul său, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Valoarea estimată investiţiei este de 7,1 milioane de lei, suma fiind asigurată din bugetul CJ Hunedoara.

Echipamentele necesare pentru radioterapie vor ajunge în dotarea SJU Deva printr-un program naţional derulat de Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră