Rujeola: 753 de cazuri, dintre care 23 confirmate doar în ultima săptămână

07 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Rujeola: 753 de cazuri, dintre care 23 confirmate doar în ultima săptămână

Potrivit informaţiilor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), până la data de 30 septembrie erau înregistrate 730 de cazuri de rujeolă şi 3 decese, pentru ca, după o săptămână, respectiv la  până la  7 octombrie, numărul cazurilor să ajungă la 753, în 25 de judeţe.

Cele mai multe cazuri sunt consemnate în judeţele Mureş (168), Bistriţa (128), Arad (131), Cluj (90), în timp ce, poate surprinzător, în judeţele Giurgiu şi Vaslui sunt doar câte un caz.

Majoritatea sunt copii între 0 şi 9 ani nevaccinaţi. 

Din fericire, între 30 septembrie şi 7 octombrie, rujeola nu a provocat niciun deces. 

În informarea săptămânală privind evoluţia rujeolei în ţara noastră, INSP precizează: „Majoritatea cazurilor reprezintă focare de comunităţi cu acoperiri vaccinale suboptimale. Familii din aceste comunităţi călătoresc în mod repetat în afara ţării şi migrează alternativ între judeţe învecinate; o parte din acestea nu sunt pe listele niciunui medic de familie, alta parte însă, datorita deplasarilor frecvente, nu se prezintă cu copiii la vaccinare”.

Pentru limitarea răspândirii rujeolei şi evitarea complicaţiilor, INSP subliniază că, „în focare, au fost organizate acţiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinaţi/nevaccinaţi. Până în luna septembrie, inclusiv, în regiunile afectate au fost recuperaţi la vaccinare 779 de copii cu vârste între 1şi 15 ani”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră