Regimul vegetarian mai eficient, comparativ cu cel hipocaloric, pentru a slăbi sănătos!

17 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
Regimul vegetarian mai eficient, comparativ cu cel hipocaloric, pentru a slăbi sănătos!

Un regim alimentar bazat pe fructe, legume și cereale ar putea fi mai eficient pentru a pierde în greutate, comparativ cu un regim hipocaloric, demonstrează un nou studiu științific american, transmite site-ul topsante.

Studiul, publicat în Journal of the American College of Nutrition, pledează pentru regimul vegetarian pentru a slăbi în mod sănătos și echilibrat. Cercetătorii americani au selectat 74 de persoane, bărbați și femei, supraponderale și suferinde de diabet de tip 2.

Participanții din primul grup au urmat un regim hipocaloric timp de șase luni (aproximativ 1.500 kcal zilnic), în timp ce participanții din al doilea grup au beneficiat de un regim vegetarian, compus din legume, cereale, leguminoase, fructe și oleaginoase. Produsele de origine animală s-au limitat la un iaurt natural pe zi. 

Participanții, care au urmat un regim vegetarian, au pierdut în greutate în medie 6,2 kilograme, cu o reducere a circumferinței coapselor cu aproximativ 13,9 cm, comparativ cu numai 3,2 kg și 10 cm, în cazul voluntarilor care au avut un regim hipocaloric. În plus, reducerea stratului adipos de sub piele a fost mai evidentă la beneficiarii de regimul vegetarian. 

Credem că regimul vegetarian este cea mai bună alegere atunci când vrem să slăbim în mod sănătos, spune dr. Hana Kahleova, principalul autor al acestui studiu. Persoanele care vor să aibă grijă de sănătatea lor, să-și îmbunătățească metabolismul și să-și reducă depozitele de grăsime trebuie să urmeze regimul vegetarian ca stil de viață. De asemenea, trebuie subliniat că regimul vegetarian este excelent pentru sănătate, mai spune dr. Kahleova. 
De altfel, sunt numeroase studii au demonstrat deja că acest stil de viață reduce riscul de cancer colectal și de hipertensiune arterială. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră