Are 500 de kilograme și va fi operată în India

11 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Are 500 de kilograme și va fi operată în India

Eman Ahmed Abd El Aty, o femeie din Egipt, nu a ieșit din casă de 25 de ani, deoarece cântărește 500 de kilograme. Operația, vitală pentru această femeie, va fi efectuată în India, unde un chirurg a luat măsuri speciale pentru această pacientă. 

Medicul a organizat transportul pacientei din Egipt și a anunțat că o va opera gratuit. Avionul companiei Egyptair a fost amenajat special pentru transportarea acestei călătoare deosebite. 

Eman Ahmed Abd El Aty este o femeie din Egipt în vârstă de 36 de ani care suferă de elefantiazis. Ea este persoana cea mai grasă din lume, cântărind 500 de kilograme. Avionul a transportat-o  la Bombay, înainte de a fi transferată la Mumbai, mai precis în spitalul unde va fi operată.  

Medicul Muffazal Lakdawala, care a operat mai mulți miniștri din guvernul indian, speră să o poată ajuta pe această femeie să scadă în greutate între 90 și 130 de kilograme. Potrivit unui comunicat, timp de zece zile, o echipă de medici din Egipt au pregătit condiții speciale pentru acest zbor.

Blocată timp de 25 de ani

Potrivit familiei, citată de BBC, ea cântărea 5 kilograme la naștere. Din cauza bolii, femeia are picioarele cu dimensiuni de câteva ori mai mari comparativ cu cele normale. Ea a ajuns la o greutate impresionantă cu mult peste cele 300 de kilograme cât cântărește o altă femeie din SUA.

Eman Ahmed Abd El Aty nu a mai ieșit din casă de aproape 25 de ani. Din aceeași cauză, ea nu poate vorbi coerent, suferă de diabet de tip 2, de hipertensiune și prezintă un risc major de embolie pulmonară, explică sora pacientei, Shaimaa Ahmad Abdelatti, pe o rețea de socializare. 

Spitalul Saifee din Mumbai a construit un bloc operator care a costat 280.000 de euro special pentru această pacientă, scrie Le Figaro. 

Elefantiazis este o boală caracterizată prin îngroșarea anormală a unor părți ale corpului, mai ales a membrelor inferioare, prin inflamarea ganglionilor și căilor limfatice din țesutul conjunctiv.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră