Prof. Didier Raoult: "Nu cunosc vreun vaccin comercializat care să fie la fel de prost ca cel împotriva Covid"

16 Feb 2022 | scris de M.N.
Prof. Didier Raoult: "Nu cunosc vreun vaccin comercializat care să fie la fel de prost ca cel împotriva Covid"

"Niciunul dintre vaccinurile pe care le-am recomandat în cei 40 de ani de când sunt profesor la facultatea de medicină nu este la fel de prost că acesta!”, a spus profesorul Didier Raoult în videoclipul sau săptămânal intitulat "Un pic de înțelepciune"

"Avem înca dreptul să spunem că vaccinurile nu sunt toate la fel. Această interdicție de a spune că un vaccin e mai bun că altul este ridicolă."

"Nu trebuie să cădem în capcana de spune ca suntem pentru sau contra vaccinului. Acest tip de propagandă care spune că dacă nu faci injecții succesive cu un vaccin care protejează foarte puțin, asta înseamna că ești anti-vaccin, este o imbecilitate."

"Acești oameni care fac această propagandă sunt imbecili. Și este o propagandă periculoasă pentru că acești oameni joacă un rol în privința strategiei vaccinale pe care îl vom plăti timp de ani de zile.  Folosirea constrângerii, pierderea credibilității cuvântului științific pe care o presupune aceasta, vor crea o respingere globală a vaccinurilor atunci când avem nevoie cu adevărat de unele dintre ele."

"Să nu mai punem în aceeași oală pe cei care sunt anti-vaccin în general cu cei care sunt sceptici cu privire la utilizarea generalizată și obligatorie a acestui vaccin"

"Mâine va apărea poate un alt vaccin, va reamintesc că 3 vaccinuri anti-covid din 4 au dispărut, amintiți-va că erau nemaipomenite. Să încercăm să avem un vaccin cu o eficacitate comparabilă cu cele care există azi. Nici unul dintre vaccinurile care se comercializează azi nu este atât de prost că acesta."

"Eu sunt om de știință, nu sunt anti-vaccin și nici chiar contra acestui vaccin dar mi-am făcut o opinie, vaccinul anti-covid are o utilitate se limitează la un anumit grup de persoane, cele mai fragile, cele cu comorbiditați. Restul sunt decizii politice care nu sunt în concordanță cu datele științifice pe care le avem."

"Rolul vaccinurilor e de a preveni formele grave, trebuie să ne concentrăm pe persoanele cu risc de forme grave"

"În situațiile de criză se caută un țap ispășitor pentru că sunt situații  care nu se pot controla. Când soluțiile lor nu funcționează există tentația de a găși țapi ispășitori. Dar nu există nici un motiv stiintific ca să învinovățim vaccinații. "

"Această perioada arată unele aspecte ale oamenilor pe care le credeam dispărute, ura, violență în jurul lucrurilor care ar trebui să rămână la nivelul unei discuții", închieie profesorul de la IHU din Marsilia.

Intr-un alt video, Didier Raoult i-a adus un omagiu profesorului Luc Montagnier dispărut săptămâna trecută: 

„Oamenii care nu au descoperit nimic în viața lor îl urăsc pe cel care a făcut cea mai mare descoperire..., peste 2 secole vom continua să vorbim despre Luc Montagnier și imbecilii care îl vorbesc de rău vor fi dispărut în praful istoriei”

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră