Pfizer testează vaccinul anti-COVID-19 la copii cu vârste între 6 luni și 11 ani

28 Mar 2021 | scris de Istvan Deak
Pfizer testează vaccinul anti-COVID-19 la copii cu vârste între 6 luni și 11 ani

Pfizer a început studiile clinice ale vaccinului anti-COVID-19 la copii cu vârsta sub 11 ani și speră ca serul să fie disponibil și pentru cei mici la începutul anului 2022. „Am administrat primele doze copiilor pentru a evalua siguranța, modul în care este tolerat și eficiența în prevenirea infectării copiiilor cu vârste de la 6 luni la 11 ani”, transmite compania americană.

Suntem mândri că putem începe acest studiu atât de necesar pentru copii și pentru familiile care așteaptă cu nerăbdare o opțiune” pentru a se vaccina. Serul produs de Pfizer/BioNTech este administrat în prezent persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste, scrie The Sun.

Și Moderna începe testele

În prezent, vaccinul Pfizer este testat pe mai mult de 2.200 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, iar rezultatele vor fi publicate „în curând”, adăugă compania. Și Moderna a început studii cu propriul vaccin împotriva COVID-19 pe mii de copii cu vârste cuprinsă între 6 luni și 11 ani.

Copiii sunt mai puțin expuși la cazuri severe de boală si sunt mai puțin contagioși. Prin urmare, vaccinarea lor nu este prioritară în acest moment. Totuși, câteva sute de copii au murit până acum din cauza COVID-19.

Cei mici reprezintă o mare parte a populației și vor trebui să fie vaccinați pentru a obține imunitatea de grup, spun experții. Cei cu vârsta sub 18 ani, de exemplu, reprezintă aproximativ o cincime din populația americană.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră