OMS avertizează Europa: Acţionaţi acum, sau riscaţi măsuri anti-COVID mai stricte!

24 Iul 2022 | scris de A.V.
 OMS avertizează Europa: Acţionaţi acum, sau riscaţi măsuri anti-COVID mai stricte!

Organizația Mondială a Sănătății – OMS avertizează Europa că trebuie să ia măsuri urgent pentru a evita noi restricții anti-Covid-19.

În timp ce subvariantele Omicron ale coronavirusului provoacă un nou val de infectări în Europa, ţările trebuie să intensifice vaccinarea şi să reinstituie măsuri precum purtarea măştii în transportul public şi în spaţiile închise, pentru a evita măsuri mai stricte odată cu apropierea sezoanelor de toamnă şi iarnă, a avertizat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a îndemnat statele de pe continent să acţioneze acum pentru a preveni saturarea sistemelor sanitare, în condiţiile în care subvarianta Omicron BA.5 se răspândeşte intens.

”Avem o creştere a numărului cazurilor (…), într-o societate care funcţionează aproape la fel ca înainte” de pandemie, a remarcat responsabilul OMS, care a insistat că este nevoie de purtarea măştii, de aerisirea spaţiilor închise şi de administrarea celei de-a doua doze de vaccin booster, înainte ca serurile specifice noilor variante să fie disponibile în toamnă.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră