OFICIAL. Este PANDEMIE de coronavirus

11 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
OFICIAL. Este PANDEMIE de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus, după ce 114 state au fost afectate și peste 118.000 de persoane au fost infectate, iar alte 4.921 au decedat.

"Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie", a declarat miercuri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

"OMS a evaluat acest focar 24 de ore din 24 şi suntem profund preocupaţi atât de nivelurile alarmante de răspândire, şi de gravitate, cât şi de nivelurile alarmante de inacţiune", a afirmat acesta.

”În următoarea perioadă numărul cazurilor de COVID-19, numărul țărilor afectate și numărul deceselor va crește și mai mult, și suntem foarte îngrijorați”, au comentat oficialii OMS.

Se vorbeşte despre o epidemie atunci când o anumită boală îşi face apariţia nefiresc de frecvent, într-o regiune anume, într-o perioadă de timp limitată.

O pandemie este o epidemie care se răspândeşte dincolo de graniţele unui stat sau ale unui continent.

Aceasta înseamnă mai ales că menţinerea sub control a unei maladii depinde de cooperarea sistemelor de sănătate ale diverselor ţări. Şi nu înseamnă că o boală este deosebit de periculoasă sau mortală.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră