Dr. Oz: Paşte cu somon sălbatic, în abur, cu garnitură de fasole şi spanac

28 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Dr. Oz: Paşte cu somon sălbatic, în abur, cu garnitură de fasole şi spanac

Anul acesta, putem aduce un plus de originalitate mesei de Paşte prin introducerea în meniu şi a unei reţete pe bază de somon sălbatic. Bogat în proteine şi acizi graşi Omega 3, somonul reduce substanţial colesterolul rău şi ne ajută să ne săturăm cu mâncare mai puţină. Somonul se poate prepara la aburi sau la cuptor, la temperaturi cât mai mici. Dacă avem nevoie de o garnitură delicioasă, să alegem fasolea. Este bogată în fibre, încetineşte digestia şi ne ajută să ne simţim sătui mai mult timp. Fasolea cu bobul negru conţine cele mai multe fibre în comparaţie cu celelalte soiuri.

 

Desert

Pentru desert, pe lângă pască şi cozonac, şi o porţie consistentă de fructe proaspete este indicată. Sunt pline de vitamine, dar conţin şi fibre care ne ajută sistemul digestiv greu încercat în perioada Sărbătorilor.

 

Şi, cel mai important, să nu uităm să mâncăm verde. Nicio masă fără legume cu frunze verzi. Spanacul, de exemplu, este o alegerea ideală, deoarece este o sursă bună de acid alfa-lipolic cu un rol important în reducerea colesterolului. Conţine, de asemenea, şi multe fibre. Îl putem consuma crud sau sotat în ulei de măsline, care este bogat în grăsimi mononesaturate ce reduc colesterolul din sânge.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră