Marţi: Medicii de familie eliberează reţete medicale şi bilete de trimitere

04 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Marţi: Medicii de familie eliberează reţete medicale şi bilete de trimitere

"A fost o acţiune de avertisment între 1 şi 4 aprilie, aşa cum am declarat iniţial. O acţiune prin care am dorit să atragen agenţia asupra discriminării care se face între medicii de familie şi colegii noştri din spitale, întrucât aceştia din urmă beneficiază de o majorare a salariilor cu 25%. Aceasta, deşi medici de familie reprezintă o treime din totalul medicilor ţării şi au în cabinetele lor 20% din asistentele medicale din sistem, inclusiv ele având dreptul să beneficeze de aceleaşi sporuri ca în spitale", spune doctorul Rodica Tănăsescu. 

Din păcate, protestul medicilor de familie nu a provocat nici o reacţie din partea autorităţilor: Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În continuare, medicii de familie atrag atenţia asupra neplăţii unor servicii medicale şi imputări nejustificate, generate de multiplele erori ale SIUI, asupra erorilor din legislaţie, asupra neacordării dreptului de negociere a legislaţiei specifice activităţii medicilor de familie.  

Doctorul Rodica Tănăsescu nu exclude ca, în viitorul apropiat, medicii de familie să decidă asupra altor forme de protest.  

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră