Israelul face stoc de hidroxiclorochină şi materiale medicale

15 Apr 2020 | scris de M.C.
Israelul face stoc de hidroxiclorochină şi materiale medicale

Israelul a achiziționat mari cantități de materiale medicale și materii prime pentru industria farmaceutică, necesare pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Cantități masive de materiale medicale și materii prime pentru industria farmaceutică au ajuns în Israel cu trei avioane cargo, relatează corespondentul Radio România Actualităţi la Ierusalim. Dragoş Ciocîrlan.

Între altele, au fost aduse 2,4 milioane pastile de hidroxiclorochină, un medicament experimental în tratarea COVID-19.

Au fost importate milioane de echipamente și măști de protecție.

Premierul Benjamin Netanyahu s-a implicat direct apelând la trei lideri de state pentru depășirea impedimentelor. În urma discuțiilor cu premierul Indiei, Narendra Modi, au fost achiziționate tone de materii prime pentru industria farmaceutică.

În Israel funcționează un comandament pentru achiziții condus de șeful serviciului de informaţii externe Mossad, Yossi Cohen.

Acest comandament ține legătura cu toate spitalele pentru asigurarea necesarului de materiale, inclusiv cu produse locale.

În Israel marţi dimineață a fost reluat parțial transportul în comun. Străzile nu mai sunt pustii și cei care ies pentru cumpărături esențiale poartă măști de protecție.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este de peste 12.000, iar numărul deceselor a ajuns la 123 de persoane.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră