Vaccinul Moderna, autorizat în UE pentru categoria de vârstă 12-17 ani

25 Iul 2021 | scris de I.D.
Vaccinul Moderna, autorizat în UE pentru categoria de vârstă 12-17 ani

Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de compania Moderna a fost autorizat pentru imunizarea copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani în Uniunea Europeană, după o recomandare pozitivă a experților Agenției Europene a Medicamentului (EMA).

Vaccinul, care are denumirea comercială Spikevax, era deja autorizat în UE, din 6 ianuarie, pentru administrarea la persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani.

“Administrarea vaccinului Spikevax la copiii cu vârsta între 12 și 17 ani se va face în același fel ca la persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani. Se administrează cu două doze prin injecții intramusculare pe umăr, la un interval de 4 săptămâni”, a precizat EMA, într-un comunicat.

Extinderea indicației terapeutice pentru categoria de vârstă 12-17 ani s-a realizat pe baza rezultatelor unui studiu clinic care a inclus 3.732 de copii și adolescenți din  grupa de vârstă 12-17 ani, din care 2.163 au primit vaccinul Moderna, iar 1.073 placebo.

În rândul copiilor vaccinați nu s-a înregistrat niciun caz de formă simptomatică de Covid-19 după administrarea a 2 doze de vaccin, comparativ cu 4 cazuri în rândul copiilor din grupul placebo.

În cadrul studiului clinic nu s-au înregistrat reacții adverse semnificative după administrarea vaccinului la grupa de vârstă 12-17 ani.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră