Intervenție chirurgicală de excepție: Reimplantarea cu succes a ambelor brațe

24 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Intervenție chirurgicală de excepție: Reimplantarea cu succes a ambelor brațe

O cursă contra cronometru și o premieră în Franța, potrivit echipei medicale: o femeie, cu ambele brațe secționate de un tren, a fost operată la Grenoble, după două ore de la accident, și membrele superioare i-au fost reimplantate, a anunțat joi spitalul, transmite AFP.

De asemenea, echipa medicală din compartimentul chirurgia mâinii a realizat și prima reimplantare reușită, bilaterală și simultană de brațe în Franța, a precizat Centre hospitalier universitaire Grenoble Alpes (CHUGA), într-un comunicat. 

La data de 14 august, ora (locală) 15:30, o femeie în vârstă de 30 de ani a fost victima unui accident pe peronul gării Chambery, în urma căruia brațele i-au fost secționate. Victima a fost preluată și transportată la CHUGA. În același timp, brațele amputate au fost transportate în condiții speciale la spital. La ora 17:00, pacienta a fost dusă în blocul operator. Acestă ”foarte rară și foarte delicată” intervenție, care a durat patru ore,  a fost realizată de o echipă medicală extinsă, cu succes.

Intervenția rapidă, de urgență și dexteritatea echipei medicale au permis reimplantara celor două membre secționate, oferind pacientei șase maxime de recuperare, sublinia CHUGA.

Prelungirea timpului dintre momentul traumatismului și intervenția de reimplantare poate duce la leziuni ireversibile. Totuși, pacienta va avea nevoie de o perioada de luni de zile de recuperare a funcției celor două brațe.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră