Americanii care vor tasta cuvântul ”depression” pe Google vor putea răspunde la un chestionar care le evaluează starea de sănătate mintală.
Aproximativ o persoană din cinci va suferi la un moment dat de depresie. Aceasta este o boală frecventă, la orice vârstă și, totuși, subdiagnosticată. Or, consecințele depresiei netratate sunt dramatice. Până la 20% dintre pacienții depresivi se sinucid. Un scenariu pe care gigantul web Google vrea să-l întrerupă.
În parteneriat cu o asociație americană destinată bolilor mintale (Nami), motorul de căutare a pus la punct un instrument util, numeric, de diagnostic.
Validat științific, aceste test evidențiază semnele caracteristice depresiei, cum sunt tristețea, oboseala exagerată, matinală, idei legate de suicid etc.
Chestionarul este format din nouă întrebări și permite evaluarea severității simptomelor depresive ale internauților.
Rezultatele pot să vă ajute, în sensul de a avea o informație pentru medic. Deoarece autorii testului subliniază că nu au pretenția că pot înlocui expertiza medicului specialist.
Internauții americani vor putea avea acces la acest chestionar, tastând ”depression” pe motorul de căutare Google. După prezentarea bolii și a simptomelor, pagina va afișa: Verificați dacă suferiți de depresie.
Asociația pentru boli mintale este convinsă că această inițiativă va sensibiliza populația în privința depresiei, adesea ”tratată” cu prea multă ușurință și prea puțin cunoscută. ”
Sperăm că, oferind această informație pe Google, mai mulți oameni își vor da seama că suferă de depresie și că vor beneficia de un tratament corect, care să le asigure îmbunătățirea calității vieții”, explică asociația.