O genă din ADN-ul elefanților ar putea fi folosită în lupta contra celulelor maligne, transmite site-ul 20minutes.fr.
Cercetătorii de la Universitatea Utah (SUA) au publicat, în data de 17 ianuarie anul acesta, observațiile colectate în urma unei serii de experiențe destinate izolării și studierii funcționării proteinei P53. Trebuie precizat că, încă din 2015, cercetătorii au lansat teoria, verificată în laborator, potrivit căreia această proteină are capacitatea de a distruge metastazele, în cazul elefantului,
Cercetătorii au constatat că această proteină poate stopa procesele de divizare a celulelor maligne, distrugerea sau refacerea acestora. Elefanții au gena TP53 în douăzeci de exemplare, ceea ce explică de ce pachidermele fac cancer și mor într-un număr mult mai mic comparativ cu oamenii.
Joshua Schiffman, unul dintre cercetătorii care participă la aceste experiențe, speră să poată demara faza experimentelor pe om în 2020.
Dar, așa cum precizează Huffington Post, cercetătorii trebuie mai întâi să valideze această teorie printr-un studiu și să reușească sintetizarea proteinei pentru a o putea folosi în testele pe rozătoare.