Cancer: Circa 26,4 milioane de noi cazuri şi 17 milioane de decese anual, până în 2030!

31 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Cancer: Circa 26,4 milioane de noi cazuri şi 17 milioane de decese anual, până în 2030!

Luni, la Paris se deschide Congresul bianual mondial contra cancerului, prilej cu care Liga contra cancerului din Franţa a lansat un plan de luptă la scară internaţională. Urgenţa este în accest moment şi avem la dispoziţie cinci ani pentru a ne orienta lupta contra cancerului.

Înainte de toate trebuie să creăm un lanţ sanitar pentru a ajuta ţările care au probleme şi sunt în prima linie, adica a acţiona acolo înseamnă a acţiona aici, subliniază preşedintele Jacqueline Godet.

Această mobilizare este impusă de creşterea continuă a numărului cazurilor de cancer, mai ales în Asia, Africa şi America de Sud. 60% din noile cazuri sunt înregistrate în aceste zone geografice şi tot aici este consemnat şi cel mai mare număr de decese (70% din totalul deceselor).

Tabagismul, primul factor de risc pentru cancer (cauza a peste 20% din totalul cancerelor) este în vizorul Ligii de luptă contra cancerului care consideră ţigara duşmanul numărul unu, deoarece este responsabilul principal pentru decesul prematur, dar şi prima cauză a cancerelor evitabile.

Tocmai de aceea, potrivit acestei asociaţii este necesară o mobilizare la nivel global, deoarece ne putem aştepta ca, până în 2030, în lume, să se înregistreze, anual, aproximativ 26,4 milioane de noi cazuri de cancer şi 17 milioane de decese provocate de această boală, adică de două ori mai multe comparativ cu numărul actual.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră