Dr. Doina Goşa: Frigiderele unde se stochează sângele donat sunt goale!

03 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Dr. Doina Goşa: Frigiderele unde se stochează sângele donat sunt goale!

„Într-un fel era previzibil în condiţiile în care între Crăciun şi Anul Nou au fost puţini donatori şi nu am reuşit să facem un stoc atât de mare astfel încât pentru a putea face faţă cererii. Şansa noastră a fost că nu au fost probleme majore în spitalele bucureştene. Dar stocul nostru este epuizat. În prezent, frigiderele sunt goale. Şi să nu uităm că spitalele revin la activitatea obişnuită.
Duminică şi luni, am adunat cam tot ce se găsea în ţară, prin frigidere”, precizează doctor Doina Goşa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Cu mare dificultate, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti a reuşit să asigure necesarul de tromobicite unei paciente tinere internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

„Acum, avem o urgenţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde o pacientă are nevoie de trombocite. Pentru această pacientă chiar ne-am chinuit să-i asigurăm necesarul de trombocite. Am adus de la Constanţa, de la Bacău, apelăm în toată ţara şi culegem pentru a face faţă situaţiei”, explică dr. Doina Goşa.

Pentru a preveni situaţiile de criză, de amânare a unor intervenţii chirurgicale urgente din cauza lipsei cantităţilor necesare de sânge, dr. Doina Goşa face un apel să se doneze sânge  nu doar în situaţii limită atunci când are nevoie o rudă sau un coleg.

Donarea se poate face la sediul din strada Dr. Caracas Constantin. Donatorul va prezenta actul de identitate şi va completa un chestionar pentru a evita fereastra imunologică a eventualelor boli cu transmitere prin sânge.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră