Coronavirus UK: Țara Galilor reintră în carantină de vineri

19 Oct 2020
Coronavirus UK: Țara Galilor reintră în carantină de vineri

Șeful executivului din Țara Galilor, Mark Drakeford, a cerut cetățenilor să rămână acasă două săptămâni pentru a opri creșterea rapidă a Coronavirus în această provincie britanică. Carantina va intra în vigoare în Țara Galilor începând de vineri, 23 octombrie și se va desfășura până luni, 9 noiembrie.

Drakeford a anunțat restricțiile severe care vor intra în vigoare de vineri: 

Oamenii trebuie să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care sunt lucrători critici;
Toate magazinele non-esențiale, sălile de sport, centrele de agrement, barurile, restaurantele și ospitalitatea trebuie să se închidă;
Centrele comunitare, bibliotecile și centrele de reciclare se vor închide;
Toate întâlnirile în interior și în aer liber ale persoanelor care nu locuiesc împreună sunt interzise;
Școlile primare se vor redeschide după vacanța de la jumătatea trimestrului, dar cele secundare se vor închide pentru toți, cu excepția anilor șapte și opt;
Universitățile vor continua să ofere o combinație de cursuri în persoană și online.
"Cu o inimă grea cer din nou tuturor să rămână acasă și să închidă afacerile. Cu toții ne-am săturat de Coronavirus și de numeroasele reguli și regulamente cu care trebuie să trăim." a spus Drakeford. 

"Cu toții vrem să vedem sfârșitul acestei pandemii și să ne recăpătăm viețile. Din păcate, nu avem încă un vaccin, ceea ce ne va permite să facem acest lucru. Deci, aceasta este cea mai bună șansă a noastră de a recâștiga controlul asupra virusului și de a evita o carantină națională mult mai lungă și dăunătoare.", a adăugat el. 

Țara Galilor, situată în vestul insulei Marei Britanie, cu o populație de 3,15 milioane de locuitori, are o administrație autonomă formată dintr-o adunare legislativă și un executiv condus de Drakeford de la Partidul Laburist. 

În Anglia au fost introduse recent restricții mai severe de către guvernul britanic condus de premierul Boris Johnson, la fel cum au introdus executivele regionale autonome în Scoția și Irlanda de Nord, dar cele anunțate în Țara Galilor sunt cele mai dure din întreg Regatul Unit.  

Sursa: Rob Browne

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră