Folosirea virusului contribuie la convertirea celulelor afectate în celule sănătoase, dând un impuls regenerării hepatice care nu reuşea să ţină ritmul cu erodările provocate de consumul excesiv de alcool, de obezitate şi alte boli, cum este hepatita C.
Ficatul este un organ dotat cu o capacitate impresionantă de regenerare. În consecinţă, în stadiile iniţiale ale cirozei, numite fibroze, ficatul reuşeşte să ţină piept bolii. Primele simptome se fac simţite şi, deşi hepatocitele nu se refac suficient de rapid, plasturii, impreganţi cu virusuri, pot ajuta la încetinirea cursului bolii. În general, se consideră că nu trebuie coborât sub 20% capacitate hepatică, acesta fiind considerat un prag foarte important. Atât timp cât pacienţii se menţin într-un stadiu de insuficienţă hepatică acceptabilă, nu sunt riscuri de deces. În caz contrar, speranţa de viaţă este mult scurtată.
Astfel, acest virus ar putea fi o soluţie pentru refacerea celulelor afectate de boală.
În prezent, transplantul hepatic este cea mai eficientă soluţie în cazul insuficienţei hepatice. Din păcate pe listele de aşteptare în vederea unui transplant hepatic sunt înscrişi foarte mulţi pacienţi.