Guvernul american confirmă: Canabisul ajută la vindecarea cancerului

07 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Guvernul american confirmă: Canabisul ajută la vindecarea cancerului

Vești bune privind cercetarea cancerului: canabisul nu doar că ameliorează și tratează durerile unui bolnav de cancer, ci ajută la vindecarea acestei suferințe.

Conform revistei germane Focus, cercetatorii americani au arătat că o substanță cu caracter medicinal extrasă din planta de canabis ucide celulele canceroase.

Citește și: Undă verde pentru un nou medicament pentru tratarea cancerului pulmonar

În Romania, produsul este cunoscut mai degraba sub denumirea de ”iarbă” sau marijuana, adică un amestec verde, maro sau gri din frunzele, tulpinile, semințele și florile uscate ale cânepei indiene.

Departamentul Sănătății din SUA a confirmat oficial pe site-ul informațional privind tratarea cancerului, că în acest caz consumul de canabis poate avea un efectiv pozitiv pentru vindecarea cancerului.

Citește și: Un biogel inteligent, care distruge tumorile canceroase

“În condiții de laborator s-a dovedit că celulele canceroase sunt ucise de canabis. Efecte productive s-au constatat în special asupra cancerului la ficat și la sân”, scrie sursa citată.

Cercetătorii subliniază însă că până acum toate testele au fost efectuate doar folosind șoareci. “Pentru dezvolarea unui medicament pentru bolnavii de cancer mai este nevoie de timp și de noi cercetări”, este concluzia experților.

Citeste și: Dilemă mare. Cartoful are un efect protector în privința prevenirii cancerului la stomac, dar îngraşă

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră