Peste 300 de oameni, persoane fără adăpost sau care locuiesc în adăposturi improvizate, beneficiază lunar de ajutor din partea echipei Clinicii medicale mobile, dintre aceștia 15% fiind copii.
"Este o echipă mobilă, este o ambulanță socială, care se deplasează trei seri pe săptămână, luni, miercuri și joi, de la ora 18,30 la 24,30. Noi lucrăm în urgență socială cu cei mai dezavantajați social, cu cei care nu sunt asigurați medical. Încercăm să acoperim tot ce întâlnim în stradă, adică bătrâni fără adăpost, chiar consumatori de droguri. Le oferim asistență medicală primară, asistență socială și ajutor punctual. Echipa este formată dintr-un asistent medical care este și șofer, un medic și un asistent social. Este o echipă de profesioniști. Este prima clinică de acest fel a Armatei Salvării, sperăm să facem ceva mai mult de atât, ne dorim să facem mult mai multe lucruri", a declarat coordonatorul proiectului Clinica medicală mobilă, Milica Alexa.
Ambasadorul Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg, a precizat că este a doua lansare în anul acesta.
Am fost în Iași, în ianuarie, și am văzut lansarea centrului de acolo și este minunat să văd progresul foarte bun al muncii voastre. Apoi, ați deschis centrul din Ploiești, iar acum faceți un alt pas prin deschiderea Clinicii mobile din București. Armata Salvării se bucură de un foarte bun renume în Norvegia. Spus Ambasadorul Regatului Norvegiei în țara noastră.