Bamboo: Cei care are s-au externat și au dureri de cap sau amețeli să se prezinte de urgență la spital!

21 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
 Bamboo: Cei care are s-au externat și au dureri de cap sau amețeli să se prezinte de urgență la spital!

Persoanelor intoxicate cu monoxid de carbon în incendiul de la Bamboo care au solicitat externarea și au dureri de cap sau amețeli li se recomandă să se prezinte de urgență la cel mai apropiat spital sau să cheme ambulanța. Este mesajul transmis de ministrul Sănătății ca urmare a apelului făcut de cadrele medicale.
Doctorul Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, spune că  simptomele în cazul intoxicației cu monoxid de carbon sunt: dificultăți de respirație, amețeală, starea de greață. În cazul unor intoxicații severe, când monoxidul de carbon capătă valori mai mari comparativ cu oxigenul, apare diminuarea stării de conștiență până la comă.
O dată cu activarea codului roșu, la SABI, 24 mașini cu echipaje de urgență și 2 mașini de transport au fost orientate imediat și au ajuns la locul incendiului. Dintre mașinile de urgență, 7 au fost de tipul C2, respectiv cu medic, iar 17, mașini de tip B.  La SABI, potrivit informații doctorului Alis Grasu, în ultimele 24 de ore la SABI, au fost înregistrate aproximativ 1.200 de solicitări, la care se adaugă mobilizarea de cod roșu legată de incendiul de la clubul Bamboo. 
Zece persoane mai sunt internate, în momentul de faţă, dintre cele 41 care s-au prezentat la unităţile de primire urgenţe, sâmbătă, în urma incendiului din Clubul Bamboo, a anunţat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră