Angela Merkel s-a vaccinat cu AstraZeneca

18 Apr 2021 | scris de Istvan Deak
Angela Merkel s-a vaccinat cu AstraZeneca

Cancelarul Germaniei, în vârstă de 66 de ani, şi vicecancelarul Olaf Scholz au primit, vineri, primele doze ale vaccinului anticoronavirus produs de compania AstraZeneca, anunță publicația germană Süddeutsche Zeitung.

Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, Angela Merkel a transmis vineri:

"Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei", a subliniat cancelarul.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Guvernului Germaniei a prezentat o imagine a certificatului de vaccinare primit de Merkel.

Olaf Scholz, vicecancelar şi ministru de Finanţe, în vârstă de 62 de ani, a primit și el vineri prima doză a vaccinului anti-Covid-19 produs de AstraZeneca. "Fiecare vaccin administrat ne aduce mai aproape de momentul în care vom învinge pandemia", a afirmat Olaf Scholz, conform publicaţiei Der Spiegel.

Amintim, în Germania, vaccinul AstraZeneca este recomandat de autorităţile medicale doar persoanelor cu vârste peste 60 de ani.

Îm plus, preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost vaccinat la începutul lunii aprilie tot cu produsul companiei AstraZeneca.

Să mai spunem că Angela Merkel anunţase în februarie că va opta pentru vaccinare atunci când îi va veni rândul în mod normal, nu în calitatea de cancelar. Merkel a explicat că ea poate păstra distanţa, astfel încât să evite infectarea, spre deosebire de alte categorii profesionale. "Personalul din grădiniţe şi şcoli nu are cum să păstreze distanţa de fiecare dată. Ei trebuie vaccinaţi înaintea mea", a afirmat Angela Merkel la începutul anului.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră