Activitatea sexuală este responsabilă de un stop cardiac din o sută

13 Noi 2017 | scris de Magda Marincovici
Activitatea sexuală este responsabilă de un stop cardiac din o sută

Cercetătorii americani avertizează că la bărbați, un stop cardiac din o sută este legat de activitatea sexuală.

La bărbați, activitatea sexuală nu este lipsită de riscuri. Cercetătorii americani vin cu cifre în acest sens: un stop cardiac letal din o sută ar fi legat de sex, informează The Independent, citând un nou studiu publicat în Revista Universității Americane de cardiologie, transmite BFMTV. 

În legătură cu stopul cardiac, studiul subliniază că fiecare minut pierdut fără ca persoana în cauză să beneficieze de resuscitare cardio-respiratorie reduce șansele de supraviețuire cu 10%. Dar reanimarea corectă, administrată în primele minute de la stopul cardiac, poate dubla sau chiar tripla șansele de supraviețuire. De unde necesitatea aplicării prompte a manevrelor de resuscitare. 

Cercetătorii de la Institutul de cardiologie Cedars-Sinai au analizat cauzele a 4.525 de stopuri cardiace și doar 34 au fost puse în legătură directă cu sexul. Autorii studiului au fost interesați să analizeze datele disponibile referitoare la cele 34 de stopuri cardiace și au stabilit că 55% dintre ele au apărut în timpul raportului sexual și 45% după 15 minute de la încheierea actului sexual. 32 de stopuri cardiace din 34 au avut ca victime bărbați. 

Articolul din The Independent mai notează că în privința riscurilor cardiace existente deja la unele persoane, acestea pot fi amplificate în timpul activității sexuale. De asemenea, conform aceluiași articol, riscul de stop cardiac legat de sex este totuși redus, chiar și în cazul persoanelor suferinde de o boală de inimă.  

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră