Un român a eșuat cu patru plantații de canabis. Acum riscă să ajungă după gratii

03 Iun 2015
Un român a eșuat cu patru plantații de canabis. Acum riscă să ajungă după gratii
Am putea spune că un român de 31 de ani nu a avut noroc în viață. Poate și de aceea zilele acestea trebuie să răspundă în fața tribunalului german din Monchengladbach pentru acuzațiile de cultivare ilegală de canabis și trafic de stupefiante.  
În boxa acuzațiilor se mai află mama copilului său (29 de ani) și un cetățean olandez de 41 de ani. Olandezul deținea un bordel în Erkelenz, însă era nemulțumit de câștigurile obținute.
La sugestia românului, a concediat toate prostituatele și s-a apucat de o plantație de canabis. Românul a fost cel care în septembrie 2012 a cultivat și îngrijit 240 de plante de canabis. Câștigurile s-au lăsat așteptate, așa că olandezul a renunțat la afacere și l-a rugat pe tânăr să distrugă plantația.
Concubinii nu s-au dat bătuți și în mai 2013 au reluat afacerea în Effeld, unde au închiriat un teren agricol și și-au încercat norocul cu 1.000 de plante de canabis, cultivate prin lanul de porumb, anunță Rheinische Post.
“Plantele s-au uscat fiindcă nu au primit suficientă apă și nici nu le-am udat”, se apără acuzatul. Nici așa, bărbatul nu s-a dat bătut. S-a întors în Erkelenz și a reconstruit afacerea cu plante importate din Olanda.
“Plantele le-am primit cadou dintr-un magazin din Roermond”, susține el, dar poliția a depistat încă o plantație în Huckelhoven, de care se ocupă tot el. Toată producția a fost confiscată. Cei trei se află în arest preventiv, iar în cazul în care vor fi găsiți vinovați riscă să petreacă câțiva ani în spatele gratiilor. (I.D)

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră