A fost găsit cel mai vechi mesaj dintr-o sticlă. Ce spune acesta

22 Aug 2015
A fost găsit cel mai vechi mesaj dintr-o sticlă. Ce spune acesta
Cel mai vechi mesaj dintro sticlă, găsit vreodată, a fost recuperat după 108 ani. Marianne Winkler, o poștăriță aflată la pensie, se afla în vacanță când a zărit sticla plutind în apele insulei germane Amrum.

Acesta a declarat pentru presa locală că sticla avea în interior un bilet pe care scria „sparge-o”. Deși soțul femeii s-a străduit să scoată mesajul din interorul sticlei, nu a avut sorți de izbândă, în consecință, au fost nevoiți să o spargă.

În interior au găsit un mesaj scris în 3 limbi – engleză, germană și olandeză, care îi cerea găsitorului să precizeze unde a ajuns sticla și, ulterior, să trimită toate datele Asociației de Biologie Marina, în Plymouth. Biletul mai spunea și că dacă vor respecta cerința, vor fi recompensați cu 1 șiling. Cei doi au îndeplinit întocmai ceea ce scria în mesajul din sticlă.

Directorul de comunicare al Asociației de Biologie Marină a declarat că sticla face parte din cele peste 1000 de mesaje care au fost eliberate în Marea Nordului, între anii 1904-1906, fiind parte dintr-un proiect care testa puterea curenților marini.

„A fost o perioadă în care se căutau modalități de a investigare a ceea ce curenți și pești făceau. Multe dintre sticlele au fost găsite de pescari. Altele au eșuat în scurt timp pe mal, iar unele nu au fost recuperate”, a explicat purtătorul de cuvânt al Asociației.

"Cele mai multe dintre sticle au fost găsite într-un timp relativ scurt. Vorbim de luni, mai degrabă, decât de zeci de ani", a mai spus acesta.

Așa cum scria pe bilet, asociația a trimis un șiling cuplului care a găsit sticla.

În acest moment, este așteptat răspunsul Cărții Recordurilor pentru a confirma dacă acesta este cel mai vechi mesaj într-o sticlă găsit până acum. Deținătorul recordului actual este un flacon găsit după 99 de ani.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră