Cel mai tânăr miliardar din lume are o avere de peste 3,3 miliarde de dolari la doar 19 ani

02 Mai 2022
Cel mai tânăr miliardar din lume are o avere de peste 3,3 miliarde de dolari la doar 19 ani

Lumea are mulți miliardari. Unii au devenit singuri, alții au divorțat de soții miliardari pentru a deveni miliardari, iar mulți și-au moștenit averile. Kevin David Lehmann este un miliardar care și-a moștenit averea. Din 2022, el este cel mai tânăr miliardar cunoscut de pe planetă și a ocupat această funcție pentru al doilea an consecutiv. 

Kevin David Lehmann este un investitor german. El este cel mai bine cunoscut ca fiul miliardarului german Guenther Lehmann, care și-a făcut avere investind într-o farmacie. A ajuns prima dată pe rol în 2021, când a împlinit 18 ani, după ce Forbes l-a catalogat drept cel mai tânăr miliardar din lume.  Până atunci, nimeni nu știa prea multe despre el. În plus, în ciuda faptului că tatăl său era miliardar și deținea acțiuni la una dintre cele mai mari farmacii din lume, nimic despre el nu era disponibil publicului.

Cele mai importante lucruri de știu despre tânărul miliardar:

1. Este cel mai tânăr miliardar din lume. Ce face Kevin David Lehmann pentru a trăi? El deține 50% din principalul lanț de farmacii din Germania. Când a moștenit acțiunile tatălui său în 2017 (avea 15 ani), copilul celebru era unul dintre cei mai tineri miliardari de pe pământ. Cu toate acestea, nu mulți știau despre el, deoarece nu împlinise vârsta legală pentru a deține o afacere.

Când a împlinit 18 ani în 2020, câteva informații despre el au fost suficiente online. În 2021, Forbes l-a catalogat oficial drept cel mai tânăr miliardar din lume, cu o avere netă estimată la 3,3 miliarde de dolari. 

 

2. Tatăl lui Kevin a investit în dm-drogerie în 1973. Dm-drogerie este compania care a contribuit la valoarea netă a lui Kevin David Lehmann de 3,3 miliarde de dolari. Tatăl său, Guenther, a luat o acțiune în companie în 1973 și a achiziționat 50% din acțiunile companiei, deoarece fondatorul nu avea capital. Drogheria avea doar două filiale în acel moment. Guenther nu și-a vândut niciodată pachetul și l-a transformat într-un miliardar. 

Ce face Kevin David Lehmann pentru DM?  El nu este implicat în operațiunile de zi cu zi ale companiei. În mod similar, tatăl său nu a fost niciodată implicat operațional în afacere. Totuși, investiția sa înțeleaptă din 1973 este cea care l-a făcut miliardar.

3. Este singurul fiu din familia lui Kevin, unul dintre cei mai tineri miliardari din lume, este singurul copil din familia lui. Astfel, nu are frați și se va bucura de întreaga avere. Nu are cu cine să împartă sumele colosale provenite din afacere. 

4. Tatăl său deținea unul dintre cele mai importante magazine alimentare din Germania 

Înainte de a prelua 50% din DM în 1973, tatăl lui Kevin David Lehmann, Günther, a condus afacerea de familie Pfannkuch. Pfannkuch a fost un grup de companii concentrate pe sectorul alimentar și cu amănuntul. Filiala sa a fost Pfannkuch GmbH & Co. supermarket KG, care avea peste 200 de filiale în Karlsruhe, Germania. Günther a deținut compania prin tatăl său. Tatăl său, Gerhard Lehmann, s-a alăturat conducerii companiei în 1933 și a achiziționat 50% din acțiunile acesteia. Apoi, în 1960, Günther a preluat și deținea majoritatea acțiunilor companiei. În cele din urmă, în 1997, a vândut compania grupului EDKA, cunoscut mai târziu sub numele de Spar Handelsgesellschaft. 

Kevin David Lehmann este unul dintre cei mai tineri miliardari de pe pământ. În 2022, are 19 ani și o avere netă estimată la 3,3 miliarde de dolari. Personalitatea a devenit o persoană bogată în 2021, când tatăl său i-a transferat proprietatea asupra pachetului său de 50% dintr-o companie germană numită dm (cel mai mare lanț de farmacii din Germania, cu venituri anuale de 12 miliarde de dolari). 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră