A stat 23 de ani în închisoare complet nevinovat. După eliberare este angajat profesor asociat în cadrul Universității Georgetown

06 Ian 2023
A stat 23 de ani în închisoare complet nevinovat. După eliberare este angajat profesor asociat în cadrul Universității Georgetown

Adnan Syed, recent exonerat după ce a petrecut peste două decenii în spatele gratiilor, lucrează acum ca profesor asociat în cadrul unui program al Universității Georgetown, a anunțat școala.

Inițiativa din cadrul programului „abordează cauzele fundamentale și consecințele încarcerării în masă și oferă programe educaționale și formare pentru persoanele încarcerate și cetățenii care se întorc în societate”, a spus școala. În cadrul postului, Syed va sprijini întregul proces al programului și a început să lucreze în acestpost de pe 12 decembrie, a adăugat școala, conform CNN.

Syed a făcut parte din programul inaugural de licență al Georgetown în colaborare cu o închisoare din Maryland, care a început anul trecut, potrivit școlii. El speră să continue programul și apoi să urmeze facultatea de drept.

„Pentru a trece de la viața în închisoare la a fi student la Georgetown și apoi pentru a fi efectiv în campus pe calea de a lucra pentru Georgetown la Prisons and Justice Initiative, este un drum extraordinar de lung și neașteptat”, a spus el. „PJI mi-a schimbat viața. A schimbat viața familiei mele. Sper că pot avea același tip de impact asupra altora.” Directorul programului PJI a spus că Syed are multe de oferit echipei și studenților programului.

Procurorii din Baltimore renunță la toate acuzațiile împotriva lui Adnan Syed: „Angajamentul lui Adnan față de program și față de educația sa a fost clar din momentul în care a intrat în clasă”, a spus Marc Howard. „Am fost încântați să-l vedem exonerat și apoi să-l putem primi cum se cuvinte la Inițiativa Prisons and Justice. El este unul dintre cei mai inspiraționali oameni pe care i-am întâlnit vreodată și are atât de multe de oferit echipei noastre și celorlalți studenți din programele PJI.”

Syed a petrecut 23 de ani în spatele gratiilor pentru uciderea în 1999 a fostei sale iubite Hae Min Lee și al cărei caz a fost prezentat în podcastul de referință „Serial”.

În septembrie, procurorii din Baltimore au renunțat la toate acuzațiile împotriva lui Syed, după ce testele ADN avansate ale pantofilor și îmbrăcămintei lui Lee l-au exclus.

Cu toate acestea, fratele lui Hae Min Lee a cerut refacerea audierii care a anulat condamnarea lui Syed. Fratele susține că instanța nu i-a înștiințat în mod corespunzător cu privire la audiere, a reținut probele familiei și nu i-a oferit șansa adecvată de a fi audiat în cadrul procedurii.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră