Mai pot candida Liviu Dragnea şi Victor Ponta la alegerile parlamentare? Ce spune Codul de Etică al PSD

06 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Mai pot candida Liviu Dragnea şi Victor Ponta la alegerile parlamentare? Ce spune Codul de Etică al PSD

 

Codul de Etică şi Conduită al PSD a fost adoptat în decembrie 2015. Documentul conţine o serie de condiţii de integritate pentru candidaţii PSD la alegeri, potrivit RTV.  În condiţiile actuale, codul le interzice lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi Victor Ponta să candideze la alegerile din decembrie. Persoanele care se află într-una din situațiile de mai jos, nu vor beneficia de susținerea politică a PSD, pentru ocuparea, în condițiile legii, a unor funcții politice sau administrative alese sau numite:

a) s-a început împotriva sa urmărirea penală sau a fost trimis în judecată pentru dare şi luare de mită

b) s-a pronunțat împotriva sa o hotărâre judecătorească de condamnare pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență

c) se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar pentru orice tip de infracțiune, se arată în document.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumul la doi ani de închisoare cu suspendare (lit. b)

Victor Ponta, pus sub control judiciar pentru 60 de zile, are şi el probleme. Controlul judiciar împotriva lui expiră la începutul lunii noiembrie, cu o lună înainte de alegeri, când PSD va trebui deja să-şi prezinte garnitura de candidaţi.  Victor Ponta a anunţat că va contesta în instanţă măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA împotriva lui în dosarul "Tony Blair".

Alte stiri din Politic

Ultima oră