Băsescu descifrează mesajul lui Putin. Pe cine vizează, de fapt, avertismentul preşedintelui rus

28 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Băsescu descifrează mesajul lui Putin. Pe cine vizează, de fapt, avertismentul preşedintelui rus

”Dacă ieri oamenii din acele zone din România pur și simplu nu știau ce inseamnă să fii în bătaia rachetelor, astăzi suntem forțați să luam anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea”, a spus Putin într-o conferinţă de presă la care a participat alături de premierul grec Alexis Tsipras.

Citeşte şi: Vladimir Putin ameninţă România cu rachete: Suntem forţaţi să luăm măsuri! (VIDEO)

Traian Băsescu a reacţionat la ameninţarea lui Vladimir Putin. Potrivit fostului preşedinte, această declaraţie "îl coboară" pe liderul de la Kremlin "la nivelul de simplu propagandist".

Redăm mai jos postarea integrală făcută de Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook:

"De ce Vladimir ?

Vladimir Putin este un lider de care trebuie să ţii cont.

Din păcate pentru prestigiul său, pe 27 mai, la Atena, a făcut o declaraţie care il coboară la nivelul de simplu propagandist, afirmând, citez, "Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea", a declarat Vladimir Putin, adaugand ca "in aceeasi situatie se afla si Polonia", potrivit Reuters.

Categoric este un mesaj pentru populaţie şi nu pentru oamenii politici avizaţi.

Oamenii politici avizaţi ştiu foarte bine că obiective industriale strategice, aglomerări urbane sau obiective militare din România au devenit ţinte posibile pentru armata Federaţiei Ruse imediat după intrarea ţării în NATO.

Faptul că pe teritoriul României şi Poloniei se dezvoltă un sistem defensiv de apărare antirachetă pentru cele două ţări şi pentru spaţiul european nu este decât o reacţie de răspuns, o reacţie de apărare, o reacţie de descurajare a agresivităţii posibile a Federaţiei Ruse.

Oare de ce o fi ţinut Vladimir Putin să coboare la nivelul unui propagandist care are ca obiectiv dezinformare românilor?

PS - Domnule Preşedinte Iohannis, Domnule Prim Ministru Cioloş, Domnule Ministru Comănescu, chiar nici o reacţie la ameninţările mincinoase ale lui Vladimir Putin".

Alte stiri din Politic

Ultima oră