Tăriceanu cere distrugerea arhivei SIPA: Să nu mai existe instrumente de şantaj!

17 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu cere distrugerea arhivei SIPA: Să nu mai existe instrumente de şantaj!

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine distrugerea arhivei SIPA, fostul serviciu secret al Ministerului Justiţiei, astfel încât informaţii legate de viaţa privată a magistraţilor să nu mai fie folosite ca şantaj la pronunţarea unor sentinţe sau în cazul unor dosare.

Tăriceanu susţine că, în loc ca SIPA să se ocupe de partea de protecție a magistraţilor în cazul tentativelor de corupție, a legăturilor nesănătoase între judecători, procurori și cei acuzați sau condamnați, serviciul strângea informatii şi despre viața privată a acestora.

 "Elemente, care, sigur că pot să fie oricând folosite pentru un frumos șantaj. Nu ar fi o originalitate nici în România. Și eu cred că, din acest motiv, ar fi normal ca această arhivă să nu fie predată, să ne trezim peste nu știu câtă vreme că iarăși e spartă, e folosită sau nu știu ce", a afirmat marţi Tăriceanu, la B1Tv, conform paginii sale de Facebook.

În opinia sa, arhiva trebuie distrusă cu atât mai mult cu cât unii magistraţi sunt încă activi, nu au ieşit la pensie, şi se pot face presiuni asupra lor.

"Această arhivă SIPA pur și simplu ar trebui, în opinia mea, distrusă, astfel ca să nu mai existe niciun fel de instrument de șantaj la adresa celor care probabil încă mai sunt în zona judecător/procuror. Probabil că unii dintre ei au ieșit la pensie de când e arhiva, nu știm, dar ceilalți, care sunt încă în serviciu activ, să nu planeze asupra lor această amenințare, pentru că nu mi se pare normal ca elementele de viață privată să poată să fie folosite împotriva lor, astfel încât judecata lor să fie distorsionată de temerea dezvăluirilor", conchide Tăriceanu.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră