Scrisoare deschisa: "Va rog să vă gândiţi la omul, la tatal, la vecinul Gheorghe Nichita”

10 Mai 2015
Scrisoare deschisa:
Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, aflat în arest la domiciliu, le prezinta scuze ieşenilor, într-o scrisoare deschisă, si le cere acestora să se gândească la el altfel decât la primarul Nichita, sustinand  că întreaga comunitate a fost ţinta unui asediu mediatic nemeritat.

" Înainte de toate, vă rog să primiți scuzele mele sincere. Acolo, în adâncul sufletului vostru, vă rog să înțelegeți părerile de rău ale omului Gheorghe Nichita. Regret enorm situația creată în ultimele zile din cauza căreia comunitatea ieșeană a fost ținta unui asediu mediatic nemeritat.

În aceste zile, vă rog să vă gândiți la mine și altfel decât la primarul care dirijează șantiere, care elaborează proiecte ample de infrastructură, care sprijină prin investiții masive învățământul ieșean. Vă rog să vă gândiți la omul Gheorghe Nichita, la tatăl Gheorghe Nichita, la vecinul Gheorghe Nichita.

Cred că acești doisprezece ani de când vă reprezint ca primar n-au fost vorbe în vânt. Au fost ani și ani în care, împreună cu voi toți, am așezat cărămidă peste cărămidă și am făcut acest oraș modern, mai civilizat, mai prosper. Iașul se află în plin proces de reconstrucție, de finalizare a unor proiecte foarte importante de infrastructură. E singura realitate care poate vorbi obiectiv despre mine și despre echipa de la Primăria Municipiului Iași. De aceea, vreau să vă asigur că orașul este funcțional și că fiecare membru al echipei pe care am construit-o duce mai departe proiectele pe care ni le-am asumat.

Nu sunt un om perfect. Acum, în această situație, o știu mai bine ca oricine. Am avut mare încredere în oameni și nu mă așteptam ca cei pe care-i iubeam să profite de sinceritatea sentimentelor mele. Nu mă așteptam ca aceștia să nu conștientizeze că fiecare lovitură pe care credeau că mi-o dau mie, de fapt o aplicau comunității al cărei reprezentant sunt.

Însă, ajungă-i zilei răutatea ei!

Nu am fost niciodată un laș. Nu voi fi nici acum. Imediat ce situația juridică mi-o va permite, voi ieși în fața dumneavoastră și vă voi vorbi deschis și transparent, așa cum am făcut-o întotdeauna. Mă voi supune, fără ezitare, judecății instituționale. Sunt un om cu frică de Dumnezeu. În final, El va fi cel care mă va judeca cu adevărat.

De doisprezece ani, toate mesajele pe care vi le adresez poartă în dreptul numelui meu titulatura de Primar al Municipiului Iași. Nu e o simplă semnătură. Este însăși rațiunea pentru care am muncit în toți acești doisprezece ani: să vă fiu alături, să vă ascult și să vă înțeleg, să construiesc, împreună cu dumneavoastră, acest oraș care ne este casă și familie tuturor, Iașul. Cu atât mai mare este regretul că din cauza unor probleme personale imaginea Iașului are azi de suferit. Motivația mea publică este, acum, ca proiectele importante ale comunității noastre să fie duse la bun sfârșit până în 2016. Este o datorie de onoare, o obligația asumată de mine și de echipa mea de care o să ne ținem de cuvânt.

Iată de ce pot semna această scrisoare astfel: Gheorghe Nichita, primarul Municipiului Iași"

Alte stiri din Politic

Ultima oră