Robert Turcescu, fostul acoperit, candidează la Primăria Capitalei

22 Apr 2016 | scris de Cristi Semeghin
Robert Turcescu, fostul acoperit, candidează la Primăria Capitalei

Despărțirea de propria candidatură nu a produs același efect lacrimogen asupra lui Traian Băsescu precum momentul în care  a performată scena "Dragă Stolo", asta probabil din cauza faptullui că este vorba totuși de Primăria Capitalei, o navă de tonaj mai mic decât România, pe care a condus-o spre derivă timp de două mandate.

Într-o scurtă alocuțiune susținută în fața camerelor de luat vederi ale televizinilor, Băsescu ne-a spus că Turcescu este om de dreapta, membru PMP de la începutul acestui an,  familist, cu  doi copii, îndeplinind astfel toate condițiile pentru a candida. În plus, Băsescu l-a lăudat pe Turcescu pentru a avut curajul dovedit în acțiunea propriei deconspirări ca fost ofiţer sub acoperire al MApN.

Motivul pentru care Traian Băsescu a  renunțat la candidatura sa este reprezentat de înștiințarea primită din partea procurorilor DNA prin care a fost anunțat că este cercetat penal pentru spalare de bani. 

În urmă cu doar patru zile Traian Băsescu susţinea, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, că pe fondul slăbiciunilor clasei politice, în România, se instalează la putere o “sectă a securităţii naţionale coruptă, avidă de putere, nelegitimă în exercitarea puterii, răspîndită în toate structurile statului şi care şi-a propus să substituie clasa politică şi cu tendinţa de a influenţa şi justiţia". El susţinea că există riscul ca statul capturat de “secta securităţii naţionale” să facă irelevante chiar şi alegerile locale, legislative şi chiar pe cele prezidenţiale, pentru că “secta” îşi doreşte puterea şi controlul deciziilor politicienilor, iar cei care nu pot fi controlaţi sunt eliminaţi.

În virtutea acestei declarații, având în vedere fosta acoperire a lui Robert Turcescu, proaspătului candidat al PMP la Primăria Capitalei, întrebarea la care ne poate răspunde doar Traian Băsescu este dacă decizia pe care a luat-o, PMP fiind doar o jucărie la îndemâna domniei-sale, e o consecință a controlului pe care îl are asupra sa menționata "secta securității naționale" sau avem de-a face cu eliminarea sa...

Alte stiri din Politic

Ultima oră