De ce a fost respinsă, de fapt, candidatura lui Piedone de Tribunalul București

20 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
De ce a fost respinsă, de fapt, candidatura lui Piedone de Tribunalul București

Judecătorii de la Tribunalul București au decis că fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, deoarece.... lista cu susținători depusă la BEC conține nereguli, adică nu sunt completate toate rubricile privind sectorul în care susținătorii își au domiciliul sau reședința, vârsta sau cetățenia acestora.

Astfel, magistrații arată că, potrivit art. 50 alin.2 din Legea 115.2015, candidații independenți la alegerile locale trebuie să depună o listă cu susținători, care să cuprindă minim 1% din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul electoral și în listele electorale complementare din circumscripția pentru care candidează.

"Pentru toate aceste considerente, având în vedere că intimatul Cristian Popescu Piedone nu îndeplinește cerințele prevăzute de art.50 alin.2 din Legea 115/2015, privind numărul minim de susținători, tribunalul, în baza art. 54 din Legea 115/2015, va respinge candidatura intimatului Cristian Popescu Piedone pentru funcția de primar al sectorului 4 București", se arată în decizia instanței, care este definitivă.

Alte stiri din Politic

Ultima oră