Prună: Ordonanţă pentru confiscarea averilor. Mesaj pentru Ponta

11 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Prună: Ordonanţă pentru confiscarea averilor. Mesaj pentru Ponta

"Nu exclud pregătirea unei ordonanţe de urgenţă, bineînţeles cu acordul premierului, dar sper să am cooperarea Parlamentului", a precizat Raluca Prună, duminică, la Digi24.

Ministrul Justiţiei a amintit că există o directivă europeană privind confiscarea extinsă a averii care a intrat în vigoare în aprilie 2014 şi care trebuie transpusă în legislaţia naţională până la 4 octombrie 2016. Proiectul prevede şi confiscarea averii de la terţi, cum ar fi rude ale celor condamnaţi pentru fapte de corupţie, dacă există probe ale transferului către aceştia.

Raluca Prună a precizat că legea nu se va aplica retroactiv, celor care îşi execută pedepsele în prezent, ci doar în cazurile în care este vorba despre o lege penală mai blândă.

"În măsura în care nu începe un alt proces, legea nu va viza persoane deja condamnate. Legea se va aplica numai pentru viitor", a precizat ministrul.

Raluca Prună a mai spus că îl va da în judecată pentru calomnie pe fostul premier Victor Ponta, care a acuzat-o de trafic de influenţă. "Faptul de a fi făcută stalinistă, kaghebistă, jihadistă, că aşa mi-a spus dl Ponta, spune mai multe despre sine. Îl dau în judecată pentru calomnie pentru că m-a acuzat de trafic de influenţă", a spus Raluca Prună.

Ea a comentat şi interdicţia impusă fostului premier şi lui Sebastian Ghiţă de a nu discuta în public dosarul în care sunt anchetaţi pentru trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani.

"Nu mi se pare nimic curios sau extravagant ca o unitate de parchet să ceară unei persoane dintr-un dosar penal să nu discute dosarul", a susţinut ministrul, precizând că este acelaşi temei legal, dacă deserveşte o anchetă, prin care unei persoane i se cere să nu ia legătura cu alte persoane din dosar.

Raluca Prună a mai spus că măsura, ridicată între timp în cazul lui Victor Ponta, nu are nimic de a face cu poliţia politică, aşa cum s-a susţinut. "Îi invit pe toţi cei care fac asemenea alegaţii să se uite cum se fac lucrurile în Statele Unite sau în alte state aşezate", a spus ea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră