Mircea Diaconu: Am detectat, în structurile europene, indivizi care sunt plantați - nu știu de cine - în puncte cheie și controlează informațiile care intră și care ies din țară

06 Sep 2017
Mircea Diaconu: Am detectat, în structurile europene, indivizi care sunt plantați - nu știu de cine - în puncte cheie și controlează informațiile care intră și care ies din țară

Europarlamentarul Mircea Diaconu a spus că informațiile importante despre România ajung eronat la instituțiile de decizie la nivel european pentru că fluxul acestora este controlat de persoane plasate în funcții-cheie din sistemul administrativ.

Declarația lui Mircea Diaconu a fost declanșată de Călin Popescu Tăriceanu: "Dacă un demnitar român ar promova o firmă românească ar fi imediat acuzat bineînţeles de trafic de influenţă, dar ambasadele străine au văzut că nu există aliaţi mai buni în acest demers al lor de a-şi promova firmele şi interesele lor decât DNA-ul. Ei nu au nevoie să mai facă altceva, decât să vină pe această piaţă în care toate firmele româneşti au fost decapitate, toţi au fost trimişi la plimbare, nu mai există o firmă importantă de lucrări publice românească, toate contractele de lucrări publice sunt câştigate de firmele străine".

În acest context, Mircea Diaconu a spus:

"Dar deficiența noastră de comunicare cu partenerii strategici și așa mai departe nu se tratează cu lobby. Nu de lobby este vorba aici. Eu personal am detectat, în structurile europene, în marile instituții europene, indivizi care au buletin, deci oameni ca noi, care sunt plantați - nu știu de cine - în puncte cheie și controlează informațiile care vin și pleacă, informațiile care intră și care ies din țară. Pe cele care nu le convin le bagă undeva în sertar, mai pun o virgulă, modifică o chestie. Sunt oameni așezați în puncte cheie. I-am văzut, cum se spune, am pus mâna pe șarpe. Nu știu de unde vin. Informațiile despre ce se întâmplă și se vrea în România ajung eronate la marile cancelarii și în marile instituții. Aici în cert pe Tăriceanu, Dragnea și pe tot Parlamentul României că nu se sperie și nu rezolvă acest gen de chestiuni. Iar puterea nu este deținută de ei! Dețin administrația. E o mare diferență. În România se administrează. Cei care ajung la guvernare administrează. Acest lucru nu înseamnă ceea ce numim puterea".

În discuție a intervenit și sociologul Marius Pieleanu care a spus: "Dar, de exemplu, Liviu Pleșoianu are curaj să iasă și să spună ceva pentru că nu are niciun schelet prin dulap. Dacă am avea și pe alții ca dânsul în actualul Parlament... Este vorba de curaj", referindu-se la declarațiile pe care deputatul PSD le face deseori despre Hans Klemm.

Apoi, Mircea Diaconu a continuat: "dar eu am vreun schelet? Și uitați ce am pățit... Știți că am fost în Parlamentul României și toți mi-au dat cu șutul în fund. Despre acest lucru este vorba. În cazul meu, legal vorbind, nu a existat nicio problemă".

 

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră